UV sugárzás a Csanyikban

Akt.:
UV sugárzás a Csanyikban
Miskolc – Majális kapcsán idén is sokan választották a Csanyik-völgyi helyszínt május elsején.

Nem voltak az út két oldalán parkoló autók, s nem volt útlezárás sem a Királyasztal felé vezető úton, így aki szeretett volna, kedden -legalábbis délelőtt – személygépkocsival is nyugodtan megközelíthette a tradicionális miskolci május elsejei ünnepségek helyszínét, a Csanyik-völgyet. Amíg 9 óra körül csak a “kemény mag” táplálta a bogrács alatt a tűzet, húzott még egyet a sátrak kötelein, és elvégezte a színpad körül az utolsó simításokat, addig egy órával később már tömöttebb autóbuszok álltak be a végállomásra a Majális parkban. Akik autóval indultak az MSZP által szervezett majálisra, azok bizony néhol csak lépésben tudtak feljutni a programok közelébe, vagy éppen a szomszédos Miskolci Állatkertbe.

– Nem értem, hogy egy több évtizedes miskolci ünnepi helyszínt miért kell bevinni a belváros közepére… – értetlenkedett egy 70 körüli úr annak kapcsán, hogy a miskolci önkormányzat idén a Népkertbe ünnepli május elsejét. – Kérem, én akkor is feljöttem ide, amikor mindenki itt volt és mozdulni sem lehetett. Nem vagyok már fiatal, de most is itt vagyok ebben a rekkenő hőségben, az UV sugárzásban.

“Munka kellene”

Egy idősebb hölgy ugyanakkor azt sajnálta, hogy hiába a “munka ünnepét” ünnepelnénk meg, még sincs mit ünnepelni.
– Munka kellene az embereknek, azt pedig hiába ígérték: nincs – fogalmazott. – Tudom, hogy másutt sem jobb a helyzet, de itt Miskolcon még nehezebb, mint az országban máshol. Látja? Nincs egy szakszervezeti sátor sem már…
Tényleg nem leltünk rá egyre sem, de – talán jelképesen és véletlenül – volt ingyenes stressz teszt… És természetesen az evés-ívás-barátkozás-nosztalgiázás mellett voltak zenés-táncos műsorok, koncertek, családi vetélkedő, ugrálóvár, arcfestés, és játszóház. Miskolc egyik legszebb közösségi helyszínén; a Csanyik-völgyben, ahol idén is ezrek fordultak meg.

(ÉM-JLI)