Útonálló módon támadt egy nőre a fiatalkorú rabló Miskolcon

Akt.:
Illusztráció - Útonálló módon támadt egy nőre a fiatalkorú rabló Miskolcon
Illusztráció - Útonálló módon támadt egy nőre a fiatalkorú rabló Miskolcon
Miskolc – A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség indítványozta annak a 15 éves miskolci fiúnak a letartóztatását, aki 2018. szeptember 29-én éjjel Miskolc belvárosában egy nőre támadt és erőszakkal elvette az értékeit.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított az utcán sétáló és éppen telefonáló sértettet követni kezdte, majd mikor utolérte, hátulról megragadta a karján tartott táskáját és azt rángatni kezdte, melynek hatására a sértett a telefonját elejtette. Mikor a nő lehajolt a telefonért, a gyanúsított előbb fejen, majd vállon ütötte, mire a sértett elengedte a kezében tartott táskáját. A gyanúsított ekkor a táskát és a földre esett mobiltelefont magához vette, majd a helyszínről elmenekült.

Öt évet is kaphat

A fiatalkorút a Miskolci Rendőrkapitányság rablás bűntettével gyanúsítja, melyért bűnösségének megállapítása esetén akár 5 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat.

Bűnügyi felügyelet

A bíróság az ügyészi indítványban foglaltaktól eltérően a gyanúsítottnak csupán a bűnügyi felügyeletét rendelte el, ezért az ügyészség fellebbezett a végzéssel szemben, mivel álláspontja szerint a személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok – így a szökés, elrejtőzés, és a bizonyítás megnehezítése veszélyének kiküszöbölése – csak a letartóztatással érhetők el.

ÉM