Útonálló módon támadott a miskolci fiú

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Miskolc – A belvárosban éjjel esett neki a nőnek és erőszakkal elvette az értékeit.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség indítványozta egy 15 éves miskolci fiú letartóztatását. A fiatal az utcán sétáló, éppen telefonáló nőt követte, majd mikor utolérte, hátulról megragadta a karján tartott táskáját és rángatni kezdte, melynek hatására a sértett a telefonját elejtette. Mikor a nő lehajolt a telefonért, a fiú előbb fejen, majd vállon ütötte, mire a sértett elengedte a kezében tartott táskáját.

Az immár gyanúsított 15 éves fiú ekkor a táskát és a földre esett mobiltelefont magához vette és a helyszínről elmenekült.

Bűnügyi felügyelet

A fiatalkorút a Miskolci Rend­őrkapitányság rablás bűntettével gyanúsítja, melyért bűnösségének megállapítása esetén akár 5 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat. A bíróság azonban az ügyészi indítványban foglaltaktól eltérően a gyanúsítottnak csupán a bűnügyi felügyeletét rendelte el, ezért az ügyészség fellebbezett a végzéssel szemben, mivel álláspontja szerint a személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedéssel elérni kívánt célok – így a szökés, elrejtőzés és a bizonyítás megnehezítése veszélyének kiküszöbölése – csak a letartóztatással érhetők el.

ÉM


Mezőzombor - Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság egy mezőzombori férfival és egy fiúval szemben. Mezőzomboron szeptember 29-e és október 10-e között - az akkor még ismeretlen tettesek - három esetben lakásokba és egy mell...

Miskolc - A rendőrök őrizetbe vették azt a fiút, aki megtámadott egy nőt és elvette értékeit. Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 15 éves helyi fiúval szemben. A gyanúsított 2018. szeptember 29-én 2 óra 50 perckor a M...