Úton van Nur-Szultan felé a magyar hokiválogatott

A lengyel és a magyar csapat pénteken 18.30-tól újra megmérkőzik egymással Miskolcon
A lengyel és a magyar csapat pénteken 18.30-tól újra megmérkőzik egymással Miskolcon - © Fotó: Ádám János
Miskolc – Pénteken ismét összeméri tudását Miskolcon a magyar és a lengyel jégkorong-válogatott.

A miskolci jégcsarnokban 18 óra 30 perctől meccselnek a nemzeti együttesek, a mieink a kazahsztáni vb-re hangolnak. Ennek jegyében szerda este büntetők után 2–1-re győztek a barátaink ellen. A találkozó nem került a sportág felejthetetlen csatái közé, igaz, senki nem várt ilyet. A kapura lövések aránya 45–35 volt a mieink javára, emberelőnyös gól egy született, a kapusok 97.14, illetve 95.56 százalékos arányban hárították a ketrecre tartó korongokat.

Azokat is szeretettel várjuk, akiket valamilyen ok miatt nem kerestünk meg.” Biró Ignác

Lépésről lépésre

– Új játékstílust próbálunk elsajátítani, ám ez a lengyelek elleni első meccsen nem ment túl jól – mondta Jarmo Tolva­nen, a magyar válogatott finn nemzetiségű szövetségi kapitánya, majd hozzátette: – Csak a harmadik harmadban javultunk fel némileg, ebben a szakaszban már több időt töltöttünk a támadó harmadban. A svédek elleni meccshez képest több változtatást eszközöltem a sorok összetételében, de ennek nem akadt extra oka. Bartalis kisebb sérülés miatt nem játszott, Hári, mint ismeretes, beteg, egyébként pedig folyamatosan teszteljük a különböző kombinációkat.

Arra a kérdésre, hogy a pénteki meccsen kik kapnak majd szerepet, a kapitány így felelt:

– Lépésről lépésre, napról napra haladunk előre. Foglalkozunk a játékrendszer részleteivel, és arra koncentrálunk, hogy két jó meccset játsszunk. Ennek jegyében huszonnégy mezőnyjátékossal vagyunk Miskolcon, vagyis igyekszünk megnézni, hogy ki és hová illik, vagyis dolgozunk a sorkombinációkon; pénteken nyilvánvalóan más variációk lesznek soron.

Testhez álló

A magyarok stábtagjai közül többen Miskolcon dolgoznak: a kapusedző Farkas Tamás, a felszerelésmenedzser Nagy József, a Macik alkalmazottja, de a sárga-feketékhez, majd a piros-fehérekhez ezer szállal kötődött Szilágyi Levente is.

– A válogatott mellett sokat kell dolgozni, rengeteg teendő akad – jegyezte meg a Levi becenévre hallgató egykori csatár, aki annak idején Egri Gergely megüresedett helyét vette át a Jegesmedvéknél és lett csapatvezető, és most ilyen pozíciót tölt be a válogatottnál is. – Élvezetes a munkám, amely számomra testhez álló, Miskolcra pedig mindig szívesen jövök, a jégcsarnokban otthon érzem magam. Ami pedig a magánéletemet illeti: hamarosan megnősülök, a leendő feleségem természetesen jégkorongozó.

ÉM-KT


A további program

Felkészülési mérkőzések

Április 17. (szerda): Magyarország – Szlovénia (a budapesti Tüskecsarnokban)
Április 20. (szombat): Magyarország – Olaszország (Angliában)
Április 21. (vasárnap): Magyarország – Nagy-Britannia (Angliában)

Divízió 1/A csoportos világbajnokság, Nur-Szultan (Kazahsztán)

Április 29. (hétfő), 8.30: Magyarország – Dél-Korea
Április 30. (kedd), 15.30: Fehéroroszország – Magyarország
Május 2. (csütörtök), 8.30: Litvánia – Magyarország
Május 3. (péntek), 15.30: Magyarország – Szlovénia
Május 5. (vasárnap), 15.30: Kazahsztán – Magyarország


A legjobbat

„A mostani fontos szakasza a felkészülésünknek, rengeteg játékelemet tudunk gyakorolni – mondta Miskolczi Márk, a válogatott (egyik) miskolci csatára. – A lengyel válogatott teljesen más stílusban játszik, mint mi, de képességeik alapján nagyon közel állnak hozzánk. A szerdai győzelem után péntek estére kiderül, hogy mit tudunk kihozni magunkból ellenük. Magamról annyit, hogy igyekszem a legjobb tudásom szerint teljesíteni, és ha ez sikerül, akkor lehet esélyem bekerülni a világbajnokságra utazó keretbe.”