Magyarország

2010.07.02. 15:05

A magyarok elítélik, ha főnökük követi online tevékenységüket

<p>A magyar közösségi portál felhasználók zöme felháborítónak tartja, ha főnöke nyomon követi, hogy miket oszt meg a közösségi oldalakon - derül ki a Barátikör.hu felméréséből.</p>

A statisztikák szerint a férfiak szívesebben töltik munkaszünetüket a közösségi portálok böngészésével, míg a nők inkább a munkatársaikkal beszélgetnek ilyenkor. A magyar internetezők 90%-a szerint felháborító, ha a főnöke nyomon követi, hogy mit osztott meg a közösségi portálján. A Barátikör.hu frissen végzett felméréséből kiderül, hogy különösen a 30 éves korosztályt zavarja ez. A fiatalabbaknak sem tetszik, ha felettese nyomon követi megosztásaikat, de úgy vélik, nemigen tehetnek ellene.

A felmérésből az is kiderül, hogy kétszer annyi férfi keresi fel munkaidőben a közösségi oldalakat, mint ahány nő. A nők inkább kávézással, beszélgetéssel töltik a munkaszünetüket.

Keller József, az oldal egyik vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy meglepő módon a férfi felhasználók csupán fele követi a foci vb-t, és csak alig pár százalékuk nézi online a meccseket. Hozzátette, hogy a felmérések szerint a fiatalok sokkal több ablakot nyitnak meg egyszerre, és aktívabb felhasználói a közösségi oldalaknak, mint az idősebb generáció.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!