Utoléréses balesetből garázdaság Sajószentpéteren

Akt.:
Utoléréses balesetből garázdaság Sajószentpéteren
Utoléréses balesetből garázdaság Sajószentpéteren - © Fotó: police.hu
Kazincbarcika, Sajószentpéter – Szívlapáttal zárta le egy balesetből kialakult szóváltás végét Sajószentpéteren annak a kistehergépkocsinak a vezetője, melybe hátulról belehajtott egy személyautó.

Anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset történt 2015. március 9-én 19 óra 30 perc körüli időben Sajószentpéter belterületén, amikor a Kossuth Lajos úton egy bekanyarodni szándékozó kisteherautóba egy személyautó hátulról belehajtott.

A balesetben részes járművekből kiszálló férfiak között szóváltás alakult ki, melynek folyományaként a személyautóból kilépő 27 éves helyi férfi ököllel akart elégtételt venni a történtekért. A kisteherautót vezető 20 éves, szintén helyi illetőségű I. Szabolcs a támadólag fellépő vitapartnerét végül egy a járműve platójáról sebtiben lekapott szívlapáttal tette ártalmatlanná. A kéziszerszámmal fejre kétszer lesújtó kisteherautó-vezető az elsődleges adatok szerint nyolc napon belül gyógyuló, könnyebb sérülést okozott ellenfelének.

A kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsító, másokban megbotránkozást és riadalmat keltő férfiak nézeteltérése ügyében a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Sajószentpéteri Rendőrőrse felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el és folytat büntetőeljárást.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –