Útfejlesztés: újabb jelentős mérföldkő Harsányban

Útfejlesztés: újabb jelentős mérföldkő Harsányban
© Fotó: ÉM
Harsány – Újabb mérföldkőhöz érkezett a harsányi belterületi utak fejlesztése, hiszen aláírták a kivitelezési szerződést.

Mely szerződést követően megvalósulhat a Bem József, a Klapka György, a Rákóczi Ferenc, a Béke, a Dózsa György, a Szögvég, a Bordáskert és az Ady Endre utcák aszfaltozása, illetve a 2515-ös számú út Harsány és Vatta közötti szakaszának leginkább balesetveszélyes részének megújítása. A beruházás a Kormány támogatásával 100 millió forintból valósul meg.

„Nagy öröm számomra, hogy elkezdődhet ez a kiemelten fontos beruházás, hiszen úgy tűnik a település legnagyobb hiányosságát, a belterületi úthálózat korszerűsítését sikerül lényegében teljes mértékben megoldani” – mondta Szabó Gergely, Harsány polgármestere.

– 2010-ben Harsányban a 17 kilométer belterületi úthálózatból mindössze 5 kilométer volt aszfaltozott. Azóta 14 utcát aszfaltoztunk le, most pedig folytatjuk ezzel a beruházással, melynek befejeztével a belterületi utak aszfaltozottságának mértéke majdnem 100 százalék lesz. Ez egy óriási eredmény, amely kitartó munka és összefogás eredményeként jöhetett létre. Szeretném megköszönni a Magyarország Kormányának és Tállai András országgyűlési képviselőnknek segítségét, támogatását.

– ÉM –