Friss hírek

2009.02.11. 16:37

A Magyar Demokratikus Charta szerint a Fidesz újabb határt lépett át

<p>A Fidesz elnöksége újabb demokratikus határt lépett át akkor, amikor közleményében a Veszprémben történt gyilkosságnak etnikai színezetet kívánt adni, és a roma kisebbséggel hozza összefüggésbe a történteket - áll a Magyar Demokratikus Charta szerdai nyilatkozatában.</p>

A dokumentum szerint hazugság, hogy Magyarországon az elmúlt években drámain emelkedett a brutális bűncselekmények száma. Alaptalan az a vád is, hogy a kormány nem akarja garantálni az emberek életének, családjának, vagyonának biztonságát, és politikai hisztériakeltés azt állítani, hogy bárki "etnikai alapon próbálja mentegetni az elkövetőket", hiszen senki ilyesmivel nem próbálkozott.

A charta szóvivői, Bauer Tamás, Fleck Zoltán, Vásárhelyi Mária és Vitányi Iván által aláírt közlemény szerint felelős állampolgárok arra próbálták felhívni a közvélemény figyelmét, hogy nem lehet felelőssé tenni egy egyébként is kiszolgáltatott kisebbséget néhány elvetemült bűnöző tetteiért. A szóvivők meggyőződése szerint a jó érzésű honfitársaik velük együtt elutasítják a kisebbségellenes indulatkeltést, jelenjen meg az akár újságírók "szennyirataiban", akár párttestületek közleményeiben - áll a dokumentumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!