Ütemvárostól a fuvolaversenyig Miskolcon

Akt.:
Ütemvárostól a fuvolaversenyig Miskolcon
Miskolc – Októberben is színvonalas koncertekkel lepték meg a közönséget a miskolci ­szimfonikusok.

A hónap első napján Ütemvárosba kalauzolták el a zenészek az óvodásokat és a kisiskolásokat a Játsszunk zenét a szimfonikusokkal! című hangversenyükön a Művészetek Házában. A forgatókönyvet írta és a műsort vezette Csuka Tímea. Október 8-án a Filharmónia szezonbérletes koncertjén játszottak a miskolci szimfonikusok.

Az esten Bartók Béla és Kodály Zoltán művei csendültek föl. Közreműködött a Muzsikás Együttes és Petrás Mária, vezényelt Gál Tamás. Október 18-án az első Hangforrás bérletes előadására várta a közönséget az együttes, ahol Rossini és Liszt Ferenc művei hangzottak el.

Szólisták voltak: Horti Lilla, Schöck Atala, Horváth István és Kovács István, közreműködött a Nyíregyházi Cantemus Kórus, vezényelt Antal Mátyás. Ezen a napon a Bartók Rádió Muzsikáló Délután című műsora is ellátogatott a jubiláló együtteshez. Október 27-én a legkisebbek, a bölcsődés korosztály ismerkedett a komolyzenével a zenekar tagjainak segítségével a Ciróka Babakoncerteken.

A forgatókönyvíró és műsorvezető Bukáné Kaskötő Marietta volt. Október 29-én a második Tűzvarázs bérletes koncert aratott nagy sikert, melyen Karl-Heinz Schütz fuvolaművész kápráztatta el a közönséget, vezényelt Gál Tamás.

A Miskolci Szimfonikus Zenekar koncertjei nagy sikert arattak a nézők körében Fotók: ÉM, Miskolci Szimfonikusok

ÉM-HE


Szabó Soma
Miskolc, Nyíregyháza - A nyíregyházi Cantemus Kórus és a Miskolci Szimfonikus Zenekar évtizedek óta jó kapcsolatot ápol. Interjú: Szabó Somával, a Cantemus Vegyeskar vezető karnagyával Újra a nyíregyházi Cantemus Kórus lesz a Miskolci Szimfonikus Zenekar partnere. A két együttes évtizedek óta jó ...

Illényi Katica
Miskolc - Nagy sikere volt a Miskolci Szimfonikusok zenevilágnapi koncertjének Illényi Katicával. Az együttes minden évben igyekszik valamilyen különlegességgel meglepni a közönséget a zene világnapja alkalmával. Volt már oratorikus koncert, világzenei lemezbemutató, tavaly pedig a Csillagok h...