Utazó planetáriumban szerezhettek ismereteket Kazincbarcika

Kazincbarcika – Olyan információkhoz jutottak, melyek alapján jobban megértették az Univerzum keletkezését.

Utazó planetáriumban szerezhettek alapvető csillagászati információkat általános iskolások Kazincbarcikán az Ádám Jenő és a Kazinczy Ferenc Tagiskolákban. A közelmúltban megrendezett egész napos programon a Kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola összes tagintézményének diákja részt vett – adta hírül a Kolorline.

Az Utazó Planetárium-projektet két csillagász család üzemelteti azzal a szándékkal, hogy a lehető legtöbb helyre elvigye és népszerűsítse a csillagászatot és a tudományt. Az előadásokat az ELTE Csillagászati Tanszékének és az MTA Csillagászati Kutatóintézetének oktatói és kutatói készítik.

Az érdekes, nem mindennapi előadást egy felfújható mobil planetáriumi kupolában mutatták be a szervezők a gyerekeknek, így a csillagos ég csodáival és a szabad szemmel nem látható égi jelenségekkel is megismerkedhettek a résztvevők. Az előadások alkalmával betekintést nyerhettek az iskolások a csillagok életébe és olyan információkhoz jutottak, melyek alapján jobban megértették az Univerzum keletkezését. A térhatású műsort a planetáriumi kupola belső felületén speciális technikával vetítve lehetett megtekinteni.

A látványos előadás során a diákok szórakoztató módon sajátíthatták el a csillagászat alapjait, árulta el Szabó Ágoston, az utazó planetárium munkatársa.

– ÉM –