Utazási kiállítás: kinyílt a világ

Utazási kiállítás: kinyílt a világ
Miskolc – Néhány tízezer forintos falusi kikapcsolódást és milliós utat is találni a csütörtökön nyitott Menjünk világgá…! Utazási kiállításon.  video video

Gondolkozott már azon, hova tud, szeretne elmenni idén nyaralni? Legyen ez hosszabb időtartamú külföldi, illetve belföldi út, vagy csupán néhány napos kikapcsolódás, van miből választani a csütörtökön nyitott Menjünk világgá…! Utazási kiállításon, ami pontosan a fenti kérdés eldöntésében nyújt segítséget.

Három napon át

Az ITC-székházban 14. alkalommal megrendezett kiállításon három napon keresztül (szombatig) tekinthetik meg az utazni vágyók 80 standon 134 kiállító ajánlatait. Ezek között kedvező árú külföldi utak és méltányos összegű belföldi ajánlatok, vidéki turisztikai lehetőségek, gyógyfürdők, és persze a drágább luxusutak is fellelhetők. Köztük például Mexikó is bemutatkozott, mint a kiállítás idei díszvendége. A tegnap délelőtti megnyitón Jose Luis Martinez nagykövet örömmel számolt be jöveteléről és arról is: Mexikó fontos turisztikai központtá vált. Tavaly és az azt megelőző évben rekordszámú turista látogatott az országba, köztük sok magyar is. A migrációs hivatal adatai szerint tavaly 4 ezer hazánkfia utazott hozzájuk, többségében Cancunba. Elárulta azt is, Magyarországra évente 11 ezer mexikói látogat el.

Megvívtak egymással

A kiállításnak szintén hagyományosan van egy belföldi díszvendége is, amire ugyan sok hazai település jelentkezik, de a szervezők – ahogy ők mondták, lokalpatriotizmusból – tartják azt a szokásukat, hogy borsodi települést választanak minden évben.
– Van annyi gyönyörű hely, település a megyében, hogy nem lehetünk e téren gondban – erősítette meg Bárdos István szervező.
Idén Füzér község kapta meg a díszvendég címet. Nemcsak a település gyönyörű fekvése és látványosságai okán, hanem mert nagy erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy megmutassák magukat a világ előtt. Egyebek mellett középkori programokat hívtak életre a vár környékén, amiből a megnyitó résztvevői is kaptak egy kis ízelítőt. A Füzéri Várvédő Együttes először táncot, majd bajvívást adott elő a színpadon, végül a közönséget is “lerohanták”.

Belföldön és külföldön

Szűcs Balázs, a Magyar Turizmus Zrt. marketingigazgatója a külföldi nyaralás fontosságát és belföldi üdülések jelentőségét egyaránt kiemelt beszédében. Rámutatva: mindkettőre szükség van, utóbbira jó lehetőséget kínál, hogy idén 9 hosszú hétvégén pihenhetünk. Fedor Vilmos, Miskolc alpolgármestere arra buzdította a jelenlevőket, minél többen jöjjenek el az Észak-magyarországi régióba, az itt élők pedig fedezzék fel alaposan e térség szépségeit, hiszen a hazai látványosságok 33 százaléka található itt.
OlKa