Utazás a török félhold körül Pécsett

Egy “ízletes” szelet a török kultúrából – ez vár a mûvészetkedvelõkre májusban Pécsett. 9-én megkezdõdik ugyanis az Utazás a török félhold körül címû programsorozat, amelyben török zenészek, táncosok, filmesek mutatkoznak be, miközben a török gasztronómiából is ízelítõt kaphatnak az érdeklõdõk – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Pécs2010 Nonprofit Kft.

A háromhetes programsorozat május 9-én indul. A látogatók zenészek, táncosok, filmesek segítségével ismerkedhetnek a török kultúrával. Lesznek gasztronómiai programok is. Május 13-a és 19-e között pedig CinePécs Török Filmhetet tartanak: levetítik a legsikeresebb és legérdekesebb török filmes alkotásokat, és bemutatják a legismertebb török filmes alkotókat: a rendezõkkel, színészekkel a vetítések után személyesen is találkozhatnak az érdeklõdõk.

Pécs a Ruhr-vidéki Essen városával és Isztambullal közösen Európa Kulturális Fõvárosa 2010-ben. A baranyai megyeszékhely a Határtalan város címet viselõ pályázatának egyik alappillére a Balkán kultúrája iránti nyitottság volt.