Utasszállító hajó ütközött motorcsónakkal Vácnál

Felborult és elsüllyedt egy motoros csónak Vác magasságában a Dunán pénteken délután, amikor nekiütközött egy utasszállító turistahajónak. A kishajóban csak a vezető ült és mint kiderült, magától partra tudott úszni. Az elsüllyedt motorcsónak egyelőre nincs meg. A külföldi utasszállító legénysége valószínűleg észre sem vette az ütközést, mert a nagyobb hajó továbbment a helyszínről.

A baleset pénteken délután fél öt körül történt a Duna 1680,5-ös folyamkilométerénél, Vác magasságában – mondta el a Független Hírügynökségnek Sagyibó Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. A motorcsónak a bal part mellett haladt Nagymaros felé, mikor feltehetően egy rossz kormánymozdulat miatt egy utasszállító hajó hátuljának súrlódott.

A motorcsónak felborult és elsüllyedt. Egy ember ült benne, de mint kiderült, ő magától ki tudott úszni a partra. A mentők ott megvizsgálták, de nem találtak sérülést rajta, nem kellett kórházba vinni. A motorcsónak eltűnt a vízben. Az utasszállítón feltehetően észre sem vették az ütközést, mert továbbmentek.