Utasbarát intézkedések a BKV-nál

Négy újpalotai busz menetrendjét módosítja a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) jövő szerdától azért, hogy elkerüljék a reggeli órákra jellemző zsúfoltságot, illetve bővítsék a hálózatot.

Az idén több hasonló változtatást is terveznek az utazás javítására.

Kiricsi Karola, a BKV Zrt. szóvivője elmondta: az Alacska busz április 11-től gyors 254-es jelzéssel, csuklós buszokkal működik tovább. A járat útvonala nem változik, de új megállóhelyeket alakítanak ki a Szentlőrinci útnál és Pestszentimre központjában.

A gyors 96A autóbusz ezentúl hétköznapok délutánonként is közlekedik. Az Újpalota, Szentmihályi út végállomásról 14.00 és 17.58 között, Újpest-Városkapu megállóhelyről 14.24 és 18.25 között indulnak a járatok.

Sűrűbben, de csuklós helyett szóló járművekkel jár a 96-os autóbusz is. Hétköznap a reggeli csúcsidőben 10, napközben 15 percenként közlekedik – mondta a szóvivő.

A 82A autóbusz vonalán a reggeli csúcsforgalomban kettővel több autóbusz indul a külső végállomásról.

A változtatás a “zsúfoltságkezelési program” része, amelyet február 28-án fogadott el a Fővárosi Közgyűlés Városüzemeltetési és Környezetgazdálkodási Bizottsága. A tervek szerint több mint 20 villamos-, troli– és autóbusz jár majd gyakrabban, illetve összehangoltabban a fővárosban, de a legtöbb újítás bevezetésének egyelőre nincs konkrét időpontja.