Utas verte le a bliccelőket az éjszakairól – RTL Hírek.hu

Egy utas zavarta le a bliccelőket az éjszakai buszról Budapesten, kedden hajnalban. A türelmetlen férfi azért ütötte ököllel a két fiatalt, mert nem voltak hajlandóak megvenni a 400 forintos jegyet vagy leszállni a buszról – írja az rtlhirek.hu internetes oldal. Verekedés az éjszakai járaton: ököllel ütött meg többször két bliccelőt az egyik utas a 973-as buszon, kedden hajnalban, miután nem tettek eleget a biztonsági emberek felszólításának, és nem hagyták el a járművet.

A fiatalok fél három körül szálltak fel a buszra a Blaha Lujza téren. Miután többszöri kérésre sem voltak hajlandóak a 400 forintos, helyben váltható jegyet megvenni, az ellenőrök az első ajtó felé kezdték őket tolni. Közölték velük: ha nem szállnak le, akkor a busz sem fog elindulni.

Végül az egyik türelmetlen utas vetett véget a vitának, aki először szidalmazta a két bliccelőt, majd ököllel támadt rájuk. A két fiatal ezután menekülőre fogta, így a busz elindult. A verekedő férfit a biztonsági szolgálat emberei csitították le, de nem kellett leszállnia.

A BKV szerint a biztonsági őrök a fizető utasok és a vállalat dolgozóinak védelme érdekében teljesítenek feladatot. Munkájuk során szóban és udvariasan hívhatják fel a figyelmet az utazási feltételek betartására, aránytalan intézkedésbe nem bocsátkozhatnak. Amennyiben a többi utast zavarja egy, a fizető és a nem fizető utasok közötti konfliktus, akkor a biztonsági őrök feladata a nyugalom helyreállítása. Ezért, amennyiben az utasok nyugalmának, esetleg testi épségének megzavarására alkalmas incidens adódik a járművön, akkor minden, a konfliktusban résztvevő személyt le kell szállítani.

A BKV tájékoztatása szerint a kedden hajnalban történt esetben a nem fizető utazók elhagyták a járművet, a rend helyreállt az autóbuszon, így nem volt akadálya a továbbhaladásnak.