Utalvány a dolgozóknak

Egyéves és sikeresnek bizonyult az új egészségpénztári utalvány, amely mind az egészségpénztári, mind pedig az utalvány piacon egyedülálló megoldást kínál – mondta Arnaud Erulin, a kibocsátó Accor Services ügyvezető igazgatója.

Az utalvány használók köre dinamikusan növekszik, egyre több cég tartja fontosnak dolgozói egészségmegőrzésének és fenntartásának támogatását. Az utalvány formájában adott egészségpénztári hozzájárulás havi 57 ezer forintig adó- és járulékmentes, és rugalmasan adható minden dolgozónak azonos értékben vagy a bér fix százalékában.

A kibocsátó cég tapasztalatai szerint az utalvány egyre több vállalatnál a cafeteria rendszer egyik legkedveltebb eleme. Hasonlóan a széles körben elterjedt étkezési utalványokhoz, a Ticket Wellnesst számos helyen elfogadják, a juttatásban részesülők fizethetnek vele többek között gyógyszertárban, gyógynövény boltban, optikai szaküzletben, sportboltban, wellness- és thermálhotelekben, de akár a fogorvosnál is.

A készpénzes egészségpénztárakkal szemben a Ticket Wellness utalványt használó munkavállalóknak nem kell az adott szolgáltatás, vagy termék árát készpénzzel megelőlegezniük, hiszen készpénz helyett utalvánnyal fizetnek. További előnye, hogy amíg száz forint bruttó bérből csak 63 forint marad a dolgozónál, addig a Ticket Wellness utalvánnyal nettó 95 forint használható fel a fenti szolgáltatásokra.