Utak újultak meg Borsodban

Akt.:
Onga, 2012. október 10., szerda (MTI) – Két alsóbbrendű út újult meg Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Kazincbarcika-Múcsony és a Szikszó-Onga összekötő út 3,2, illetve 5,5 kilométeres, összesen több mint 600 millió forintért felújított szakaszát szerdán adták át a forgalomnak.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az Új Széchenyi Terv keretében a 603,8 millió forintba került projekt az Európai Unió és a magyar állam által nyújtott támogatásból valósulhatott meg.

A közbeszerzésen a kivitelezést elnyert C-H ROP 2009-2013 konzorcium mindkét út burkolatát felújította, megerősítette, több helyen átépítették és szabványosították a buszmegállókat, rendezték és kitisztították az árkokat, átereszeket, valamint kiszélesítették a Szikszó-Onga összekötő úton található hidat.

A közlemény szerint az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programok 2009-2013-as akcióterveinek keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. jelenleg 192, összesen 1265 kilométernyi négy- és ötszámjegyű mellékútszakasz felújítására kapott megbízást.

A várhatóan 2013 végéig megvalósuló program összköltsége csaknem 104 milliárd forint, ebből az észak-magyarországi régió útjaira 15,1 milliárd forint jut.

– MTI –

Címkék: ,