Úszószövetségi vita – Kiss László folytatja kapitányi munkáját

Akt.:
Úszószövetségi vita - Kiss László folytatja kapitányi munkáját
Úszószövetségi vita - Kiss László folytatja kapitányi munkáját - © Fotó: hvg.hu
Budapest – Kiss László, a magyar úszósport sikerkapitánya a továbbiakban is betölti tisztségét – közölte vasárnap Gyárfás Tamás, a honi sportági szövetség (MÚSZ) elnöke az MTI-vel. Kiss László azt nyilatkozta, hogy a folytatásról szóló döntést már korábban meghozta.

A MÚSZ első embere elmondta, hogy eredeti szándékával szemben nem hétfőn, hanem már vasárnap felkereste Kiss Lászlót, aki csütörtökön mondott le posztjáról. Gyárfás Tamás az MTI-nek már akkor hangsúlyozta: nem nyugszik bele a szakember döntésébe, mivel a magyar úszósportnak szüksége van Kiss Lászlóra.

Kiss László vasárnap az MTI-nek azt mondta: “az az igazság, hogy Gyárfás elnök úr már elkésett, mert a döntést a találkozásunk előtt meghoztam. Olyan erős volt a kiállás, élén a miniszterelnök úrral, megannyi edzővel; volt tanítványaim, a válogatott úszói, számos sportember részéről, hogy nem határozhattam másként.”

A kapitány hozzátette: nem kíván sajtótájékoztatót tartani, esetleg tovább korbácsolni a kedélyeket, “szürke háttérmunkásként akarok dolgozni a közös siker érdekében”.

Kiss László csütörtökön mondott le a magyar úszóválogatottnál betöltött szövetségi kapitányi tisztségéről, miután számára megalázó helyzetbe került Hosszú Katinka szerdai sajtótájékoztatóján. Az esemény végén Kiss László szeretett volna beszélni az úszószövetséggel kapcsolatban másodjára bírálatokat megfogalmazó Hosszú Katinkával, ám a világ- és Európa-bajnok faképnél hagyta a hozzá igyekvő szakvezetőt anélkül, hogy szóba állt volna vele.

A lemondás után Gyárfás Tamás úgy nyilatkozott, hogy a magyar úszósportnak szüksége van mind Hosszú Katinkára, mind Kiss Lászlóra.

A kapitány mellett kiállt több korábbi tanítványa és a Magyar Edzők Társasága, nyílt levelet tett közzé kilencven úszóedző és megszólalt az ügyben a miniszterelnök is. Orbán Viktor a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta: az ügy szereplői kiváló sportemberek. Hozzátette: miután olimpiára készülünk, nemzeti ügyről van szó, ezért – jelezte – felajánlotta “jószolgálati” képességeiket, “csak valaki mondja meg, mi az, amiben a kormányzat segíteni tud, hogy sok kiváló ember együttműködése ne lehetetlenüljön el”.

– MTI –


Úszószövetségi vita – Edzők és versenyzők is örülnek Kiss László maradásának

Budapest – Több versenyző és szakember is örömének adott hangot, miután vasárnap Kiss László, az úszók szövetségi kapitánya jelezte, hogy csütörtöki bejelentésével ellentétben folytatja szakvezetői munkáját.

Úszószövetségi vita – Hosszú Katinka magánháborúja, és ami mögötte van

Debrecen – Nem olyan rossz ez a világ, mint ahogy azt Hosszú Katinka lefesti – vélekednek a bennfentesek.

Úszószövetségi vita – A Magyar Edzők Társasága kiáll Kiss László mellett

Budapest – A Magyar Edzők Társasága (MET) kiáll Kiss László, az úszók csütörtökön lemondott szövetségi kapitánya mellett.

Úszószövetségi vita – Nyílt levél Kiss László mellett

Budapest – Péntekig kilencven úszóedző írta alá azt a nyilatkozatot, melyben kiállnak Kiss László csütörtökön lemondott szövetségi kapitány mellett, s nyilvános bocsánatkérést várnak Shane Tusuptól, Hosszú Katinka edzőjétől, egyben férjétől.

Úszószövetségi vita – Gyárfás Tamás köszöni Orbán Viktor felajánlását

Budapest – Köszönöm – így reagált röviden Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke az MTI-nek pénteken arra, hogy Orbán Viktor felajánlotta “jószolgálati” képességeiket a Hosszú Katinka úszóval kialakult vitában.

Úszószövetségi vita – Az úszószövetség alelnöke szerint meg nem értésről van szó a Hosszú-ügyben

Budapest – Sós Csaba, a Magyar Úszó Szövetség szakmai alelnöke szerint a nagy része már megvalósult annak, amit Hosszú Katinka kért, és a sportág vezetői is tettek gesztusokat felé.

Úszószövetségi vita – Gyárfás Tamás: Hosszú Katinkára és Kiss Lászlóra is szükség van

Budapest – Gyárfás Tamás szerint a magyar úszósportnak szüksége van Hosszú Katinkára és Kiss Lászlóra is

Úszószövetségi vita – Kiss László lemondott úszókapitányi tisztéről

Budapest – Kiss László lemondott a magyar úszóválogatottnál betöltött szövetségi kapitányi tisztéről.

Úszószövetségi vita – Gyárfás Tamás nem érti Hosszú Katinkát

Budapest – Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke szerint a 2017-es világbajnokságot népszerűsítő promóciós film miatt alakult ki konfliktus a MÚSZ és Hosszú Katinka között.

Úszószövetségi vita – Hosszú Katinka nem fogadja el a szövetség szerződésajánlatát

Budapest – Hosszú Katinka nem fogadja el azt a szerződést, amelyet a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) ajánlott számára decemberben.