Friss hírek

2009.05.27. 18:19

Abádszalóki támadás: eljárás a megtámadottak ellen is

<p>Eljárás indul az Abádszalókon megtámadottak ellen is, hogy teljes körűen tisztázódjon az eset: felmerült ugyanis, hogy túllépték a jogos önvédelem kereteit. Mint ismert, Abádszalókon hajnalban egy roma családra támadt egy borotvakéssel egy 46 éves férfi. A támadó az ablakon mászott be és a családfőn akart bosszút állni, mert azt hitte, hogy ő lopott tőle korábban a házából. A településen egyébként a következő napokban megerősítik a járőrszolgálatot.</p>

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint büntetőeljárás indul a megtámadottak ellen is, mert vélhetően túllépték a jogos önvédelem kereteit. A rendőrség végleges adatai szerint egyébként a támadás helyszínéről öt ember vittek kórházba, köztük a támadót, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. A házban egyébként öten voltak: a házaspár, a nagyszülők és egy gyermek, aki nem sérült meg.

A megtámadott házaspár már elhagyhatta a kórházat, A rendőrök szerint könnyebben sérültek. A helyszíneléskor egyébként lefoglalták a támadáshoz és a védekezéshez használt tárgyakat is. Kiderült, hogy a borotvás férfinél egy forgótáras pisztolyra hasonlító öngyújtó is volt, ezt vélték korábban fegyvernek.

Az emberölési kísérlettel gyanúsított 46 éves férfi 5-től 15-évig terjedő börtönt is kaphat. Az ügyben mindenki szabadlábon védekezhet: a támadó is és a megtámadottak, akik ellen "jogos védelmi helyzet indokolatlan túllépése" miatt indult eljárás.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a megtámadott családtagok korábban azt mondták, hogy a férfi hajnalban a szúnyoghálót kivágva, az ablakon jutott be a házba. Az asszony felriadt, ő szólt a férjének. A verekedés zaját a nagyapa is meghallotta, neki sikerült a férfit kirángatni a házból és az udvaron leteperni. A rendőrség korábban úgy tájékoztatott, hogy a dulakodás közben a családból a családfő és felesége sérült meg, de már elhagyhatták a kórházat. A támadó most is kórházban van, állapota súlyos, életveszélyes.

Korábban felmerült, hogy a támadó gárdista, kormányőr, vagy nyugdíjas katonatiszt volt. A gárdista és az őrezred verziót az érintett szervezetek már cáfolták, a nyugdíjas katonatisztről szóló történet pedig szóbeszédként terjedt a támadás hírére összegyűlt környékbeliek között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!