Helyi közélet

2013.12.16. 16:54

Egy éve nem kaptak fizetést

Sajókeresztúr - Szakmai befektetőben, és a BÉM újraindításában reménykednek a cég dogozói. Hátha lesz karácsonyi csoda.

Sajókeresztúr - Szakmai befektetőben, és a BÉM újraindításában reménykednek a cég dogozói. Hátha lesz karácsonyi csoda.Demonstrációt tartottak hétfőn az év elejétől nem működő Borsodi Érc, Ásvány- és Hulladék Hasznosító Mű Zrt. (BÉM) sajókeresztúri gyárának még megmaradt dolgozói. Arra akarták felhívni a figyelmet, hogy gyakorlatilag már majdnem egy éve nem kapnak fizetést.

A BÉM kapujára az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség ez év februárjában rakatta fel a lakatot, mert állításuk szerint a cég évek óta nem teljesített az Egységes Környezethasználati Engedélyében megszabott feltételeket. A gyár bezárásáért, a hulladékhasznosítással történő vasérc zsugorítvány gyártásának beszüntetéséért évek óta küzdött a Sajóvölgye Környezetvédelmi Egyesület.

Aki távozott se kapott munkát

A cégnek 185 dolgozója volt, amiből mára már csak 78-an maradtak, de mint Bodnár József, a Vasas Szakszervezeti Szövetség Észak-Magyarországi Regionális Képviseletének ügyvivője felszólalásában elmondta, a távozott dolgozók többsége azóta sem talált magának új munkahelyet. A tüntetésük célja az, hogy a politikusok, állami vezetők ráeszméljenek, hogy itt 185 család sorsáról van szó, hátha a hivatali gépezet valamivel gyorsabban kezd működni, hogy az anyagilag már teljesen ellehetetlenült dolgozók karácsonyra egy kis pénzhez jussanak, tette hozzá.

Folytatás a Holnapi Északban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában