Uszoda: az Aquaticummal üzemeltetik majd

Uszoda: az Aquaticummal üzemeltetik majd
Egy év múlva már ki is próbálhatjuk a városi fedett uszodát, amelynek tervei jelenleg engedélyeztetés alatt állnak.

A világversenyek megrendezésére alkalmas, ám a család minden tagjának is felüdülést kínáló, impozáns létesítményt előreláthatólag jövő év szeptember 15-én adják át a Hadházi és a Zákány utca sarkán – derült ki Pajna Zoltán alpolgármester tájékoztatóján szerdán. A beruházás nettó 3,3 milliárd forintba kerül, amit az önkormányzat állami vagy uniós források nélkül, saját erőből finanszíroz.

Erre a város egy önálló céget is létrehozott, amely nyilvános pályázaton választotta ki a tervet és a kivitelezőt, majd banki tárgyalásokat kezdett, hogy 3-4 éves futamidejű hitelhez jusson. – A hitel fedezetét az önkormányzat vállalja – közölte az alpolgármester hozzátéve, hogy határozatot a csütörtöki közgyűlés hoz az ügyben.

Az uszodát a tervek szerint együtt üzemeltetik majd az aquaticummal, az informatikai rendszert legalábbis ennek az elképzelésnek a tudatában alakítják ki. Az első jelentős sportesemény, amit már az új uszoda falai között rendezhetne Debrecen, a 2007-es rövidpályás úszó Európa-bajnokság.

M.M.