Friss hírek

2010.03.15. 20:49

Globális vitafórumot nyitott az amerikai külügyminisztérium

<p>Új weboldalt nyitott hétfõn az amerikai külügyminisztérium, amely globális kérdésekben és az amerikai külpolitikáról akarja megtudni az érdeklõdök véleményét. A washingtoni külügy bejelentése szerint a state.gov/opinionspace linken elérhetõ oldal célja, hogy "segítse a globális kommunikációt a fontos ügyekben".</p>

"Az Opinion Space hasznosítani kívánja a technika nyújtotta kapcsolati lehetõségek erejét, hogy ezáltal különleges fórumot biztosítson a nemzetközi dialógushoz" - olvasható a hétfõi közleményben, amit az amerikai külügyminiszter, Hillary Clinton írt alá. "Ez egy példa arra, amit gondolunk a huszonegyedik századi államról, amely kiterjeszti tevékenységét a kormányhivatalokon túl, hogy bevonja az embereket a világ minden részén" - írják.

Az Opinion Space felhasználóinak meg kell adniuk e-mail címüket és hazájuk nevét, aztán írhatják is a véleményüket. Az oldalon van egy sajátos térkép mindazon ügyekrõl, amelyekkel kapcsolatban a legtöbb vita alakul ki.

Hogy beinduljon a vita, az amerikai külügyminisztérium nyitányként feltett egy kérdést: "Ha találkozna Hillary Clintonnal, milyen ügyben kérdezné meg õt, miért fontos az Önnek, és milyen megfontolásai vannak a kérdéssel kapcsolatban?". Mindez persze nem gátolja a résztvevõket abban, hogy maguk is bedobjanak témákat, akár olyanokat, amelyekben élesen eltér a véleményük az amerikai külpolitikáétól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!