USA 2012 – Kiszivárogtatás: Obama részt vett az alelnöki tévévita moderátorának esküvőjén

Washington, 2012. október 10., szerda (MTI) – Barack Obama 1991-ben rész vett annak az újságírónőnek az esküvőjén, aki a csütörtöki alelnöki tévévitát fogja vezetni – közölték egyes amerikai médiaforrások szerdán.

Az elsőként a konzervatív The Daily Caller hírportál által közölt információ szerint Martha Raddatz 21 évvel ezelőtt ment hozzá Julius Genachowskihoz, aki a Harvard Egyetem jogi karán Obama évfolyamtársa volt, és együtt szerkesztették a Harvard Law Review című folyóiratot. Az elnök barátját, aki a 2008-as elnökválasztási kampány során kivette részét az adománygyűjtésből, 2009-ben a Szövetségi Kommunikációs Bizottság elnökévé nevezte ki.

Raddatz és Genachowski 1997-ben elvált, a házasságból egy fiúk született. Azóta mindketten új családban élnek.

David Ford, az ABC televízió szóvivője közleményében “abszurdnak” nevezte a The Daily Caller által kitálalt történetet. Emlékeztetett, hogy a több mint két évtizeddel ezelőtti esküvőn részt vett a Harvard Law Review csaknem egész szerkesztősége, “amelynek tagjai közül sokak sikeres karriert futottak be, egyesek közülük a Bush-kormányzatban”.

Ford ugyanakkor további érdeklődésre nem tudta megnevezni a folyóirat azon munkatársait, akik jelen voltak az esküvőn.

Joe Biden alelnök és Paul Ryan republikánus párti alelnökjelölt vitáját csütörtökön rendezik meg a Kentucky állambeli Danville-ben.

– MTI –