Sport

2015.05.16. 11:24

DVTK vs. Győr - Látható lesz-e az ETO vélt motivációja?

Miskolc - Visszanézve más volt a legutóbbi meccs, mint a pálya széléről.

Miskolc - Visszanézve más volt a legutóbbi meccs, mint a pálya széléről.A labdarúgó NB I 28. fordulójában, vasárnap 16.30-tól a Diósgyőri stadionban a Diósgyőri VTK a Győri ETO FC csapatát fogadja (A mérkőzésről ezúttal is élőben tudósítunk a Borsod Online-on: dvtk.boon.hu). Azt az együttest, amelyikről egy hete lehet tudni, hogy a következő évadban nem az NB I-ben szerepel, hiszen a Rába-partiakat működtető tulajdonos csődbe ment, és az így keletkezett – elsősorban anyagi természetű – nehézségek miatt nem tudták megszerezni az élvonalbeli szerepléshez szükséges klublicencet. És, bár a pályán elért eredményeik alapján folytathatná az NB I-ben, most mégis végnapjait éli a sportszervezet.

– Kemény mérkőzésre számítok, mindenki tudja, hogy a Győr sorsa az első osztályban megpecsételődött, de ettől még a Győr tele van jó játékosokkal – mondta Vitelki Zoltán, a DVTK megbízott vezetőedzője. – Aki járatos a foci világában, az tudja, hogy az ilyen helyzetben lévő játékosokat ostromolják a menedzserek. Ilyenkor mindenkinek saját magát kell eladnia, olyan teljesítménnyel kell előrukkolnia, ami számára pozitív. Emiatt is nehéz mérkőzésre számítunk, de elemeztük a Győr játékát, és készen állunk erre a feladatra. Ha folyamatában nézem az eddigi történéseket, akkor az alap megvolt az első győzelemmel, és ha eredményben nem is, de játékban léptünk előre a második meccsen, a következő ugrás a harmadik lehet.

A 0-0-ról

Vitelki Zoltán a második mérkőzéséről is szót ejtett, a múlt heti, Dunaújváros elleni, idegenbeli 0-0-ról:

– Felemás érzések vannak bennem, más volt a meccs a pálya széléről, és más volt visszanézni. Egyértelmű, hogy támadójátékban kevesebbet tudtunk nyújtani, de láttam előrelépést, például az egymástól való távolság szűkebb volt. De az ellenfélnek sok lehetősége volt 16-oson belül, a mezőnyvédekezés jó volt, viszont az utolsó passzok, nem mindig sültek el jól, és a statisztikák alapján keveset rúgunk kapura. Örök szabály, hogy helyzetekből lesznek a gólok, ezért ezt szem előtt tartva zajlott a heti munka, és remélem, hogy visszakapunk ebből valamennyit a mostani meccsen.


[poll id="929"]


15-ből eddig 4

Vitelki Zoltán vezetése alatt két bajnokin négy pontot szerzett a csapat, igaz az edző által áhított 15 pont már nem jöhet össze a bajnokság hajrájában.

– Minden mérkőzésből próbáljuk kihozni a maximumot, és visszanézve, Dunaújvárosban a döntetlen volt benne. De látok fejlődést a csapat játékában, a keret tagjai vevők arra, amit mi szeretnénk a siker érdekében. Nem mondom azt, hogy amit mi csinálunk, annak mindenképpen siker a vége, mert a játékos szerepe a fontos, a pályán csak egymásra számíthatnak. És, ha csak egy is van közöttük, aki nem motivált, akkor el fogjuk bukni a meccset. Nagyon remélem, hogy mindenki 100 százalékos fittséggel, maximális koncentrációval fogja végigjátszani ezt a bajnokit.

A legutóbbi mérkőzésen orrcsonttörést szenvedett Szalai, és a szalagszakadásos Rados biztosan nem játszik, ahogy a télen igazolt Kovács G. sem. Utóbbi, sérülten érkezett labdarúgóval kapcsolatban elhangzott, hogy bár egyre keményebben dolgozik, de még nem tart ott, hogy bevethető legyen. A hetek óta sérültek közé sorolt Husic helyzete nem változott, viszont a múlt héten eltiltását töltő Egerszegi, és a sérülése után teljes munkát végző Alves bevethető, és a szintén sérüléssel bajlódott Koman is már ugyanazt a melót végzi, mint a többiek.


A DVTK várható kezdőcsapata:

Antal – Okuka, Alves, Németh M., Eperjesi – Egerszegi, Koman – Takács, Grumic, Barczi – Grifiths.


Játékosok mondták

Takács Tamás: – Egész héten jól dolgoztunk, úgy érzem, jó meccsre van kilátás. Ha meglesznek a helyzetek, és ezeket kihasználjuk, akkor nem lesz gond. Védekezésben is koncentráltan kell játszanunk, a taktikát kidolgoztuk, szerintem ez jó lehet, úgyhogy győzelmet várok, a második győzelmünket.


Egerszegi Tamás: – Úgy gondolom, hogy a Győr extra motivációval játszik majd, hiszen próbálják eladni magukat a játékosok, most, hogy ott nincs folytatás. Mi ezen a héten jól dolgoztunk, jó edzéseket tartott a szakmai stáb, és nagy küzdőszellemmel kell belehajtanunk magunkat a győzelembe.


A Dunaújvárostól 1 pontot levontak.


Budapest, 2015. május 15., péntek (MTI) - A labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának pénteki eredménye és további programja: tovább »

Fontos határozatokat hozott, döntéseket fogadott el a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége szerdai ülésén. A részletekről Csányi Sándor, az MLSZ elnöke tájékoztatta a sajtó képviselőit az elnökségi ülést követően. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!