Bulvár, celeb

2013.01.14. 13:43

David Bowie új száma a brit kislemez-eladási lista tíz legjobbja között van

London, 2013. január 14., hétfő (MTI) - David Bowie új száma a brit kislemez eladási lista első tíz helyezettje közé került: a brit énekes egy évtizedes szünet után rukkolt elő a Where Are We Now? című dallal.

London, 2013. január 14., hétfő (MTI) - David Bowie új száma a brit kislemez eladási lista első tíz helyezettje közé került: a brit énekes egy évtizedes szünet után rukkolt elő a Where Are We Now? című dallal.

A 66 esztendős előadó a múlt héten, születésnapját ünnepelve dobta piacra legújabb szerzeményét, amely jelenleg a brit kislemez-eladási lista hatodik helyén áll. A Berlinben töltött napjaira visszatekintő lassú balladát, amelyet Bowie zongorakísérettel énekli, letölthető formátumban kezdték forgalmazni 119 országban. Az egy évtizedes szünet után megjelent dal szinte azonnal a brit iTunes lista élére tört.

A szigetország kislemez-eladási listáját jelenleg will.i.am és Britney Spears közös produkciója, a Scream and Shout című dal uralja, amely múlt héthez képest egy helyet lépett előre - adta hírül a BBC News. Az amerikai énekesnőnek ez a hatodik listavezető dala Nagy-Britanniában: utoljára a 2004-ben megjelent Everytime című slágerével sikerült meghódítani a helyi listát.



Taylor Swift I Knew You Were Trouble című száma három helyet javított az előző héthez képest, és immár a dobogó második helyének a tulajdonosa, míg a korábbi csúcstartó, James Arthur Impossible című dala visszaesett a ranglista harmadik helyére. 

Emeli Sandé Our Version of Events című korongja eközben ismét átvette a vezetést a brit albumeladási listán, maga mögé utasítva a múlt heti első helyezettet, Calvin Harris 18 Months című nagylemezét. A bronzérmet a dalszerző Jake Bugg debütáló albuma szerezte meg, amely az előadó nevével azonos címet visel. Rihanna Unapologetic című korongja a negyedik helyre csúszott vissza, míg A nyomorultak című mozifilm zenéje a lista ötödik helyén debütált.

A lemezeladásokat jegyző brit vállalat, az Official Charts Company szerint Bowie Where Are We Now? című kislemezéből ez idáig 30 ezer példányt kapkodtak szét a rajongók, míg Spears és will.i.am közös kislemezéből 62 ezer darab fogyott. A brit énekes új számát a Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban márciusban debütáló The Next Day című album követi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!