Unokáját zaklatta a férfi

Akt.:
Ülésezik a Miskolci Törvényszék Horváth Mária (képünkön balra) vezette büntetőtanácsa. Képünkön jobbra látható a vádlott
Ülésezik a Miskolci Törvényszék Horváth Mária (képünkön balra) vezette büntetőtanácsa. Képünkön jobbra látható a vádlott - © Fotó: ÉM
Miskolc – A vádlott férfi tagadja, hogy szexuális erőszakot követett volna el a kislány ellen.

Új büntetőügy tárgyalását kezdte meg a Miskolci Törvényszék Horváth Mária vezette büntetőtanácsa. M. L. G. ellen – ahogy dr. Czidor Mária ügyész, a vád képviselője fogalmazott – felügyelete alatt álló, tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntette a vád.

Húsz esetben…

A vádirat ismertetésekor az ügyésznő elmondta, hogy M. L. G. az öccsével együtt több alkalommal nála tartózkodó, ilyen esetben felügyelete alatt álló nevelt unokája sérelmére több esetben szexuális erőszakot követett el. Mint megtudhattuk, a vádlott férfi – a vádirat szerint – több esetben erőszakkal kényszerítette a kislányt (aki 2006-ban született), hogy szexuális vágyát, kívánságát teljesítse. Több esetben megfogta a kezét és azt a kislány akarata ellenére a nadrágjába tette, száját megpuszilta, továbbá többször arra kényszerítette, hogy felnőtt erotikus filmeket nézzen vele a számítógépén. A vádirat húsz ilyen alkalmat sorol fel, az utolsót 2014. augusztus 21-én. Ezt követően derült fény a dolgokra a kislány elmondása alapján.

A kislányt a nyomozóhatóság kihallgatta. Erre és szakértői megállapításokra alapozódik lényegében a vád­irat is.

A gyermek képzelete adta

A férfit a nyomozást végző rendőrség 2014 decemberében vette őrizetbe, a bíróság döntése nyomán pedig azóta előzetes letartóztatásban van.

Az ügyésznő által ismertetett pszichológiai szakvélemény szerint a férfinál nem tapasztaltak olyan lelki állapotot, amely minden kétséget kizáróan alapot adott volna a bűncselekmény elkövetéséhez.

M. L. G., a vádlott az ellene szóló vádak ismertetését követően kirendelt ügyvédje, Kovács Anna Mária tanácsára felolvasta a saját álláspontját tartalmazó beadványt. Mint hangsúlyozta, tagadja bármiféle bűncselekmény elkövetését az unokája ellen. Úgy véli, az azzal kapcsolatos képzetek a kislányban a pszichológiai szakvéleményben is a kislánnyal kapcsolatban megfogalmazott szexuális túlfűtöttségből adódik, a gyermek képzeletének szüleménye.

Mint elmondta, neki is feltűnt, hogy a kislány érdeklődik a szexualitás iránt és el is tiltotta az ilyen dolgoktól. Semmi olyan eset nem történt – elmondása szerint –, amikor bármelyikük hiányos ruházatban, vagy meztelenül lett volna. Minden esetben jelen volt a kislány kisebb, mindössze másfél éves testvére is. Mindezek figyelembevételével kizárt dolognak tartja, hogy az ellene felrótt bűncselekményeket elkövethette, elkövette volna.

– Szaniszló Bálint –

 
hirdetés


hirdet�s