Ünnepségsorozat Nagyrozvágyon

Balról: dr. Hörcsik Richárd, Hogya Orsolya és Stumpf Attila
Balról: dr. Hörcsik Richárd, Hogya Orsolya és Stumpf Attila
Nagyrozvágy – Átadták Nagyrozvágyon a szociális közfürdőt.

Átadási ünnepségen vettek részt Nagyrozvágy lakosai és a meghívott vendégek, dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő és Stumpf Attila, a Cigándi Járási Hivatal hivatalvezetője a közelmúltban – olvasható a bodrogkoz.com oldalon.

Nagy esemény

Nagyon fontos esemény Nagyrozvágy életében, hiszen olyan fejlesztések valósultak meg a településen, melyek egyedülállóak a megyében, de országos szinten is ritkák és példaértékűek.

Az ünnepség első részében a szociális közfürdő átadására került sor, melyet az elnyert Start pályázat keretein belül valósítottak meg a közfoglalkoztatottak bevonásával.

Az átadó ünnepségen Hogya Orsolya, Nagyrozvágy Község polgármestere elmondta, hogy számára nagyon fontos volt ennek a létesítménynek a megvalósítása, hiszen tisztában van azzal, hogy a településen sok olyan család és ember él, akinek nincs fürdőszobája, még csak vezetékes vize sincs a lakásában. Ezért ez a közfürdő egy olyan megoldást kínál, amely nagyon sok nagyrozvágyi ember életét könnyítheti meg.

Példaértékű

Dr. Hörcsik Richárd is nagyra becsülve méltatta ezt a példaértékű kezdeményezést és megvalósítását, és további sikereket és ehhez fogható kreatív ötleteket kívánt Nagyrozvágy község polgármester asszonyának. Ezt követően a vendégek átsétáltak a falu központjában található parkba, ahol megemlékeztek a háborús hősökről és megkoszorúzták a II. világháborús emlékművet. A Nagyrozvágyi Idősek Klubjának tagjai énekes, verses műsorral kedveskedtek a jelenlévőknek, mely méltó hangulatot teremtett a megemlékezéshez, és most is nagy sikert aratott.

Az ünnepség harmadik részében a falu központjában, a csodálatos „kemencés-lugas” szomszédságában teljesen megújult pékség épületének átadására került sor. Ez az épület és környezete Nagyrozvágy ékessége, a lakosok és az idelátogatók, vagy a településen áthaladó turisták csodálattal tekintenek e helyre, hiszen e hely varázsa minden­kit elbűvöl, nincs olyan ember, aki ne mondaná azt: „szívesen feltöltődnék ebben a csodálatos környezetben”.

Az átadások és az ünnepség után Nagyrozvágy Község Önkormányzata vendégül látta a falu lakosságát, finom kemencében sütött kenyérlángossal kínáltak minden kedves vendéget. Este hét órától a Vagabanda Társulat lépett fel vidám, cirkuszi komédiás műsorával, mely varázslatos hangulatot teremtett a gyermekek és felnőttek nagy örömére. És egy ilyen nagyszerű nap befejezéseként, fél kilenckor egy csodálatos tűzijátékban gyönyörködhetett a község apraja és nagyja.

Nagyrozvágy jeles és kimaga­sló napot és időszakot tudhat maga mögött, hiszen olyan értéket, értékeket teremtett, amelyre méltón lehet büszke a község és az egész Bodrogköz!

– ÉM –