Sport

2012.11.27. 21:13

Magyar Kupa: Dunakanyar-Vác vs. Tiszaújváros - Hátul masszívnak kell lenni

Szerdán 12 órától Dunakanyar-Vác – FC Tiszaújváros labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntő visszavágó.

Szerdán 12 órától Dunakanyar-Vác – FC Tiszaújváros labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntő visszavágó.Az első összecsapáson, egy héttel ezelőtt 1-1-es döntetlen született Dél-Borsodban, vagyis ezzel az eredménnyel pillanatnyilag az NB II-es Duna-partiak a továbbjutók. Ami tehát azt is jelenti: a nyolc közé kerüléshez minimum egy gólt kellene szerezniük a harmadosztályú tiszaújvárosiaknak.

– Képesnek tartom erre a csapatot, hiszen rendelkezünk olyan játékosokkal és vannak olyan taktikai elemeink, akik és amely révén ez elérhető – mondta Koleszár György, az FCT edzője. – A váciak azt nyilatkozták a múltkori mérkőzés után, hogy bár nálunk ikszeltek, és ez akár elég is lenne nekik, hazai pályán mindenképpen a győzelemre fognak törekedni. Emiatt számíthatunk arra, hogy nyomást fognak ránk gyakorolni, már a mi térfelünkön labdát akarnak majd szerezni, hogy minél hamarabb eldöntsék a továbbjutást. Ez azt is jelenti, hogy hátul nagyon masszívnak kell lennünk. A játékrendszerünkön a döntetlen ellenére nem változtatunk, viszont a személyeket tekintve lehetnek módosítások.

Lövéssel fejezzék be

A tiszaújvárosiak kedden délután edzettek egy utolsót saját környezetükben és a meccsnap kora reggel indulnak el Vácra.

– Ezen a foglalkozáson átvettük még azokat a dolgokat, amikre mindenképpen figyelni kell és persze gyakoroltuk a büntetőket, hogy ne érjen bennünket meglepetésként, ha netán erre is sor kerül – nyilatkozta Koleszár György. – A jó, határozott védekezés mellett az is fontos, hogy ha eljutunk a váciak kapujának közelébe, akkor lehetőleg minden esetben lövéssel fejezzük be az akciót, ne adjuk el a labdát, mert azzal felkínáljuk az esélyt a hazaiaknak a kontrákra.

Nem lesznek egyedül

A szakvezető megemlítette azt is: azt várja futballistáitól, hogy egyrészt hozzák mindannyian ugyanúgy tudásuk legjavát, mint eddig, másrészt higgyenek benne, hogy meg lehet csinálni, el lehet érni a nyolc közé kerülést. Vácon egyébként nem lesznek egyedül az újvárosiak, ugyanis egy szurkolóbusznyi drukker a helyszínen buzdítja majd Toplenszkiéket.

– Ha egy csapat mögött ott állnak a szurkolói, akkor abból erőt meríthet bizonyos pillanatokban – szögezte le Koleszár György.

A meccs megtekintése ingyenes.

ÉM-MI


A labdarúgó Magyar Kupában a legjobb 8 közé jutásért az NB III-as FC Tiszaújváros az NB II-es Dunakanyar-Vác együtteséhez látogat. A kupacsata visszavágójáról (első mérkőzés: 1-1) élőben tudósítunk a Borsod Online-on szerdán 12 órától. Ön mit tippel a mérkőzésre?

A labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőinek visszavágói közül kedden és szerdán hét mérkőzést játszanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!