Ünnepség a szépség kastélyában Tolcsván

Ünnepség a szépség kastélyában Tolcsván
Tolcsva – A 17. században épült tolcsvai Dessewffy-kastély 2015-ös rekonstrukciója alatt a restaurátorok egy díszítő falfestésre bukkantak, amiből kezdetben csak egy kacsa feje látszódott.

Mindenki lelkesen várta, milyen érdekes történetet ábrázolhat a régi dekoráció, és hamarosan kiderült, hogy a kacsa valójában liba, és ül is valaki a hátán, aki nem lehet más, mint Nils Holgersson, ha nem is a 17. századból, de legalább a 20. század legelejéről. A Helia-D Herba-Kastély Gyógynövény- és Szépségközpontban úgy gondolták: Márton-nap kitűnő alkalom, hogy a női szépségnek szentelt kastélyukban megünnepeljük a mese íróját, az első nőt, akit irodalmi Nobel-díjjal tüntettek ki.

kremkeszites-01-aj

A program az elmúlt hét szombatján délután tárlatvezetéssel kezdődött a Helia-D Herba- és Szépségközpontban. Majd tokaji aszús arc­krémkészítés következett, amit bemutató követett Selma Lagerlöf, az első irodalmi Nobel-díjas írónő életéről és Nils Holgersson repüléséről. A vacsora Márton-napi libavecsernye volt Jalecz Lajos ételeivel és a Budaházy Pince boraival. A chéf a Chaine des Rotisseurs Gasztronómiai Lovagrend tagja. Éttermét háromszor választották Magyarország 10 legjobb étterme közé a Konyhaművészet Magazin ítészei.

ÉM

tarlatvezetes-14-aj