Ünnepi gyertyaként ragyogott a Diósgyőri vár

Ünnepi gyertyaként ragyogott a Diósgyőri vár
Ünnepi gyertyaként ragyogott a Diósgyőri vár
Miskolc – Látványos díszkivilágítást kapott a Diósgyőri vár az első adventi gyertyagyújtáson. A vár első tornya színes ünnepi gyertyaként világította be az éjszakát, és sokak nem kis meglepetésére, a gyertya lángját még tűzcsóvák is idézték.

A vár „adventi ruhája” viszont csak egy volt a látnivalók közül, a kézműves kuckó, a nosztalgia kisvonat és a vásár is Diósgyőrbe csalogatta az ünnepre készülőket.

var3

A Diósgyőri vár decemberben is bővelkedik a programokban, de ezek közül garantáltan az egyik legizgalmasabb a vár „adventi ruhája”, azaz a tornyok színekkel, fényhatásokkal történő kivilágítása a gyertyagyújtások alkalmával. A Diósgyőri vár számos királyi ünnep tanúja volt a történelem során, s bár az adventi koszorú új keletű hagyomány, a vár napjainkban is különleges hely az ünneplésre, ezért választották a tornyokat a várakozás, a készülődés jelképéül.

var4

Emellett karácsonyig minden hétvégén adventi vásár, nosztalgia kisvasút, kézműves kuckó, és ünnepélyes gyertyagyújtás is lesz a várban és a Lovagi Tornák Tere előtti vásártéren. Az ünnephez közeledve, minden héten alkalomhoz illő programokkal, foglalkozásokkal bővül a kínálat: december 5-én és 6-án a Miskolci Csodamalom Bábszínház bábelőadása várja a családokat Bohócok a hóban címmel. December 12-én és 13-án a Luca-napi hagyományoké lesz a főszerep, december 19-én és 20-án pedig a betlehemes játékok elevenednek meg a látogatók előtt.

var2

A készülődés elmaradhatatlan részét képezik a karácsonyi dallamok, amelyek idén a Lovagteremben is felcsendülnek. Pál Dénes karácsonyi koncerttel lepi meg rajongóit december 10-én, amelyen a miskolci közönség hallhatja először élőben az énekes új karácsonyi dalát. A zene mellett az irodalom sem hiányozhat a várból, december 17-én két egyedülálló művész, Lackfi János és Gryllus Dániel próbálják „feldarabolni a végtelent” egy igazán jókedélyű előadói esten.

– Boronkai Edina, kommunikációs menedzser, MKK- Diósgyőri vár –


Fotók: A király is ünnepelt Diósgyőrben

Miskolc – A király ünnepére várták az érdeklődőket vasárnap a Diósgyőri várba. A Diósgyőri Aranysarkantyús Lovagrend tartott fegyver- és viseletbemutatót.

Adventi programok a Diósgyőri várban – Karácsonyi meglepetések és ünnepi fények

Miskolc – Így még biztosan nem látta a várat! Az ünnepi készülődés jegyében, a Diósgyőri vár is különleges fényekbe borul a vasárnapi gyertyagyújtásokon. A vár hétvégi programjain megtudhatjuk, hogyan ünnepelt a király, a gyerekek saját karácsonyi díszeket készíthetnek, de az idősebbek szeme is felcsillan majd a nosztalgia kisvasút láttán, amely az adventi vásáron fogadja az érdeklődőket.