Helyi közélet

2013.10.28. 15:41

Közlemény - A tejipari vállalat megmentése továbbra is elsődleges célja a miskolci városvezetésnek

Miskolc - Reagálás a Jobbik Tovább folyik a miskolci tejgyár leépítése címmel 2013. október 28-án tartott sajtótájékoztatójára.

Miskolc - Reagálás a Jobbik Tovább folyik a miskolci tejgyár leépítése címmel 2013. október 28-án tartott sajtótájékoztatójára.Miskolc város vezetése, ígéretéhez híven, minden tőle telhetőt megtesz a tejipar végleges tönkretételének megakadályozása érdekében. Az ellenzék híreszteléseivel ellentétben, nem hagyja magára a MINNA dolgozóit. Miskolc város célja a tejipar és az ott dolgozók megélhetésének biztosítása, a termelés folytatása. Nem engedhetjük meg, hogy a mezőgazdaság egyik fontos ágazata helyi szinten teljesen megsemmisüljön, mint ahogyan azt sem, hogy az iskolák, óvodák tejellátása, a helybéli fogyasztók kiszolgálása zavart szenvedjen, mint ahogyan azt sem, hogy a környékbéli termelők, beszállítók tönkremenjenek.

Ennek érdekében Miskolc vezetői folyamatosan tárgyalnak az érintett piaci szereplőkkel.

Jelenleg 92 főt alkalmaz a miskolci tejipari vállalat. Az elmúlt időszakban néhány dolgozót valóban el kellett bocsátani, mert csökkent a kiszállított tej mennyisége. Az intézkedés leginkább a kiszállításon dolgozókat érintette, akiket a kedvező változásoknak köszönhetően hamarosan újra tudják foglalkoztatni.

Jó hír az is, hogy az elmúlt hetekben rendeződtek a viszonyok a városi cégekkel, sikerült megállapodni például a MIVÍZ Kft. felé fennálló tartozásról, ami biztosítja a társaság zavartalan ivóvíz és szennyvíz szolgáltatást a következő időszakra.

- Koczák Szilvia sajtószóvivő, Miskolc M.J.Város Polgármesteri Hivatala -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában