Helyi közélet

2014.03.05. 10:50

Nem hiányzik valakinek a műfogsora?

Miskolc - Elképesztő dolgokat hagynak el az utasok a buszokon, villamosokon. Nemrégiben egy szexuális segédeszköz is horogra akadt az MVK-nál.

Miskolc - Elképesztő dolgokat hagynak el az utasok a buszokon, villamosokon. Nemrégiben egy szexuális segédeszköz is horogra akadt az MVK-nál.Márkuszné Palla Magdolna évtizedek óta az MVK Zrt. munkatársa. A közlekedési vállalat ügyfélszolgálati főmunkatársát a Szemerei utcai irodában faggattuk például arról, hogy mi volt a legkülönösebb dolog, amit buszon, villamoson találtak és hozzájuk került.

- Sokszínű és széles a paletta! Ebből kettőt emelnék ki: egy műfogsort és nemrégiben egy szexuális segédeszközt hagyott el valaki... - árulta el. - Pénztárcát gyakran elhagynak utasaink, de nem ritka a laptop és az értékes okostelefon sem járműveinknek.

Segítség lehet a nyomozásban, hogy az új Skoda villamosok például már be vannak kamerázva, így szerencsés esetben visszanézhető a kérdéses szituáció. Érdekes tény, hogy a hálás (és értékeit visszakapó) utasok közül többen verset is írtak már az ügyfélszolgálat munkatársainak.

Három hónapig

Havi statisztika: januárban közel 110 darab talált tárgy került raktárba. Iratok, esernyők, sapkák, diák igazolványok. És, hogy meddig tárolják és mi lesz a talált tárgyakkal?

- Három hónapig őrizzük meg! - mondta Márkuszné Palla Magdolna. - Fontos: azon tárgyak kapcsán, amelyekben név és lakcím van írásban keressük meg az "elhagyót". Három hónap után viszont minden megsemmisítésre kerül. Karitatív szervezeteknek több okból sem adjuk. A lényeg: elhasználódott és többnyire nagyon szennyezett tárgyakról van szó.

Ha valaki elhagyna valamit, akkor a Szemere u. 5. alatt érdeklődhet munkanapokon. (Ott tárolják a talált tárgyakat is.) Telefonon a 46/504-810-es számot érdemes hívni.

ÉM-JLI



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában