Ünnepelték a polgári védelem világnapját Borsodban

Borsod-Abaúj-Zemplén – Vezetői értekezlet keretében emlékezett meg a Polgári Védelem Világnapjáról a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság március 1-jén.

A rendezvényen Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, megyei igazgató foglalta össze a polgári védelem kialakulásának és fejlődésének jelentőségét, ismertetve azokat a főbb eseményeket és kihívásokat, amelyek emberi összefogást és áldozatos munkát követeltek meg a lakosság védelme érdekében.

A történeti összefoglalót követően a kor kihívásainak és elvárásainak megfelelően átalakított polgári védelmi rendszer feladataira világított rá az igazgató, amelyek ma már a megelőzéstől a védekezésen át a helyreállításig, a mindennapos balesetektől a nemzetközi katasztrófákig terjednek. Kiemelte, hogy napjainkra a tűzvédelmi és a polgári védelmi szakterület elválaszthatatlanná vált, hiszen ezek mára összeforrottak és egymást kiegészítve szolgálják a közös célt, a lakosság élet- és vagyonvédelmét.

Elismerés

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ünnepségén dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, az országos katasztrófavédelmi főigazgatóság főigazgatója, a katasztrófavédelem munkájának segítése, támogatása érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként ajándéktárgyat adományozott Kovács Tamásnak, a Mezőcsáti Járási Mezőség Mentőcsoport parancsnokának.

– ÉM –