Ünnepelték a matyó hagyományokat

Akt.:
Táncos produkció
Táncos produkció
Mezőkövesd – A magyar és a matyó kultúrát ünnepelték Mezőkövesden. Az UNESCO 2012-ben vette föl a Szellemi kulturális örökség listájára a matyó hímzést.

A Matyó Rózsa Ünnepe pénteki napján volt matyó divatbemutató és Palmetta Koncert. Fölléptek a helyi fúvósok és mazsorettek, valamint akrobatikus rock and rollos fiatalok, illetve a Szent László Kórus.

IMG_7728

Szombaton több mint nyolcszázan voltak kíváncsiak a „Nem úgy van most, mint volt régen” című gálára, amelynek rendezője, koreográfusa Juhász László volt. A műsorban felléptek a három település néptáncegyüttesei, pávakörei.

IMG_8101

A gála érdekessége az volt, hogy a MASZK amatőr színészei segítségével kötötték össze a produkciókat, összehasonlítva a mai életet a 80 évvel ezelőttivel, legyen szó gyermekjátékról, lakodalomról, katonaságról, vagy táncos mulatságról. Tállai András parlamenti képviselő nagy eredménynek tartotta, hogy együtt ünnepel három település. Csonka-Takács Eszter, a Szellemi Kulturális Örökség Igazgatóság vezetője hangsúlyozta, a közösségek a hagyományokban élnek.

ÉM-TB

IMG_8116
hirdetés


hirdet�s