Ünnepelték a környezetvédelem napját

Bemutatták a laboratóriumot is
Bemutatták a laboratóriumot is - © Fotó: ÉM
Miskolc – A diákok nyílt napon ismerkedhettek a Környezetvédelmi Mérőközpont munkájával.

Környezetvédelmi Világnapot tartottak a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályán.

25. alkalommal

A környezetvédelmi hatóság június 5-én immár 25. alkalommal ünnepelte a Környezetvédelmi Világnapot. Több mint másfél évtizedes hagyománya van annak is, hogy ezen a napon „Nyílt nap” keretében lehetőséget biztosítanak az általános és középiskolás diákoknak, hogy megismerjék a Környezetvédelmi Mérőközpont munkáját.

Az ünnepség résztvevőit dr. Lukács Irén főigazgató köszöntötte, aki elmondta, hogy a Kormányhivatal a jövőben is támogatja a Főosztály környezeti tudat- és szemléletformáló tevékenységét. Bese Barnabás főosztályvezető megemlékezésében utalt arra, hogy környezetünk védelme, a természeti környezet ismerete az ember megjelenésétől kezdve napjainkig szerves része az életünknek. Fontos, hogy gondolkodjunk és tegyünk is a Világnapon, valamint a mindennapokban is környezetünkért, nem feledve a kezdeteket, így különösen 1972. június 5-ét, az első környezetvédelmi világ-értekezlet megrendezését.

A Környezetvédelmi Világnap keretében a „Nyílt napon” iskolás gyerekeket fogadtak, akiknek csoportosan bemutatták a laboratóriumot, ahol biológiai vizsgálatokban, zajmérésen, levegőtisztasági mérésen vehettek részt.

Az ünnepi megemlékezést a miskolci Szabó Lőrinc Általános és Német Két Tanítási Nyelvű Iskola diákjainak rövid zenés-táncos-verses műsora tette még emlékezetesebbé.

ÉM
hirdetés


hirdet�s