Ünnepeljünk együtt: szorgalmazza az MSZP

Közös ünneplést szorgalmaz a szocialista párt miskolci önkormányzati frakciója március 15-én úgy, ahogy eddig is minden évben tették a miskolci politikai pártok képviselői…

A Magyar Szocialista Párt miskolci önkormányzati frakciója közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe a március 15-i ünnepség kapcsán. A szöveg a következő: „Március 15-e az egyik legbecsesebb nemzeti ünnepünk. Ünnepeljük a forradalmat, a sajtószabadságot, a független Magyarországot. Miskolcon eddig ezt minden évben közösen tettük: a pártok, a politikai és társadalmi szervezetek, egyesületek, alapítványok együtt rótták le tiszteletüket Kossuth-, Széchenyi-, Szemere-, Lévay-, Deák- és Petőfi-szobránál, a Petőfi- és a Batthyány-emléktáblánál. Tegyük ezt most is így!

A Magyar Szocialista Párt miskolci önkormányzati frakciója arra kéri a városban működő pártok és civil szervezetek képviselőit, hogy az eddigi szép hagyományt folytatva idén is közösen emlékezzünk nagy elődeinkre, a forradalomra, az első szabad magyar kormányra, a szabadságharcra. Hisszük, hogy az országban az elmúlt években, hónapokban megtapasztalt politikai gyűlölet az idei ünnepen sem éri el városunkat, s reméljük, hogy – mint ahogyan ezt eddig is tettük – a vitákat félretéve együtt hajtjuk meg fejünket a nemzet nagyjai előtt.”