Universiade – Döntetlennel folytatta a férfi vízilabda-válogatott

Kvangdzsu, 2015. július 4., szombat (MTI) – Az olaszok felett aratott 10-8-as győzelmet követően az ausztrálok elleni döntetlennel folytatta szereplését a címvédő magyar válogatott a dél-koreai Kvangdzsuban az Universiade férfi vízilabdatornáján.

A küldöttség szombati tájékoztatása szerint a meccs első gólját az első találkozó egyik hőse, Bátori Bence szerezte büntetőből. Az ausztrálok azonban tartották a lépést, egészen 3-2-ig, amikor kettővel sikerült elhúzni Chilkó Márton akciógóljával (4-2). A folytatásban azonban az ausztrálok 5-5-nél utolérték Vincze Balázs csapatát, ez volt a félidei állás.

A sok kiállítás jellemezte mérkőzésen a harmadik játékrészben 7-5-re, majd bő négy perccel a vége előtt 8-5-re is vezetett a magyar együttes, mégsem sikerült nyernie, mert a szívós rivális előbb felzárkózott, majd egyenlített.

Vincze Balázs szövetségi kapitány így értékelt:

“Ha nehézkesen is, de azért a harmadik negyed végére, a negyedik negyed elejére sikerült elhúzni tőlük, a rutintalanságnak tudható be, hogy ezt az előnyt nem tudtuk megtartani. A negyedik negyedben a három emberelőnyünkből egyet sem lőttünk be, az pedig egy fontos meccsen döntőnek bizonyul.”

Folytatás hétfőn, a hollandok ellen.

Eredmény, csoportkör, 2. mérkőzés:

Magyarország-Ausztrália 8-8 (4-3, 1-2, 2-0, 1-3)

a magyar góldobók: Bátori, Chilkó 2-2, Jansik, Sedlmayer, Kovács, Halek 1-1

A nőknél vereséggel kezdett a magyar válogatott, amely a szombati nyitányon az olaszokkal szemben maradt alul 12-6-ra.

– MTI –Sporthírek


hirdetés


hirdet�s