Sport - Foci

2007.11.16. 23:29

Hat meccses eltiltás

<p>Rendkívül súlyos, 6 meccses eltiltást kapott az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottságától a Benfica kameruni légiósa, Augustin Binya.</p>

A középpályást azért büntették meg, mert a Celtic elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen rendkívül durván szabálytalankodott Scott Brownnal, a skót csapat játékosával. Binyát az eset után azonnal kiállította a játékvezető, az UEFA pénteken döntött a játékos büntetésről.

A 23 éves labdarúgó így kihagyja csapata utolsó két Bajnokok Ligája találkozóját, az AC Milan elleni hazai és a Sahtar Donyeck elleni idegenbeli mérkőzést. A maradék négy mérkőzés a következő UEFA találkozókra lesz érvényes. Binyának három napja van fellebbezni a döntés ellen.

A Benfica a döntés után közleményt adott ki, szerintük ugyanis a büntetés túlságosan szigorú és aránytalan a szabálytalansághoz képest. "Binya nem állt ellen a bírói döntésnek, érdeklődött a játékos állapota iránt és még bocsánatot is kért tőle" - olvasható a közleményben.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!