Friss hírek

2009.12.08. 12:03

Székelyföldön fogták el az egyik koporsótolvajt

<p>A Székelyföldön fogták el azt a romániai magyar férfit, akit - öt másik személy mellett - Friedrich Karl Flick német-osztrák milliárdos koporsójának ellopásával gyanúsítanak. A Kovászna megyei rendõrség kedd hajnalban Torja faluban vette õrizetbe a 44 esztendõs, Maros megyei F. Lászlót, akinek a nevére európai letartóztatási parancs volt kiállítva.</p>


Korábban a budapesti rendõrség közölte, hogy Faragó László, alias "Grizzly" ellen van érvényben nemzetközi körözés.

Mint Emil Ciurea fõfelügyelõ beszámolt róla, a nyomozók hétfõn tudták meg, hogy a körözött férfi egy barátjánál tartózkodik a székelyföldi faluban.

"Nem maradt menekülési útvonala, szempillantás alatt behatoltunk a lakásba, és kattant is a bilincs a csuklóján" - mondta a felügyelõ.

F. Lászlót a Brassói Ítélõtáblára szállították, amely várhatóan a magyar hatóságoknak való átadásról dönt.

Friedrich Karl Flick osztrák-német milliárdos koporsóját és hamvait egy éve lopták el a dél-ausztriai családi sírboltból. A koporsót Magyarországon találták meg november végén. A lopást feltehetõen hat magyar és román állampolgár hajtotta végre, és több millió euró váltságdíjat követelt a maradványokért.

Mivel a halottgyalázás egy év alatt elévül, a rablóknak valószínûleg zsarolásért kell felelniük, hiszen váltságdíjat kértek a holttest visszaadásáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!