Friss hírek

2009.03.11. 17:55

Tatárszentgyörgy: fegyelmi a tűzvizsgáló ellen is

<p>Mind a mentőknél, mind a tűzoltóknál, mind a rendőrségnél voltak olyanok, akik szakmai illetve eljárási hibát vétettek a tatárszentgyörgyi kettős gyilkossággal kapcsolatban - mondta szerdán Daróczi Dávid kormányszóvivő, miután a kormány megtárgyalta az egészségügyi az önkormányzati, valamint az igazságügyi és rendészeti miniszter ezzel kapcsolatos jelentését. A tűzvizsgáló ellen a megyei katasztrófavédelem fegyelmi eljárást kezdeményezett a dabasi képviselőtestületnél, mert a jelentés szerint nem kellő körültekintéssel végezte a feladatát. A rendőrségen már korábban fegyelmi indult, a mentőszolgálatnál pedig még vizsgálják hogy miért indult későn a helyszínre a másodikként indított esetkocsi.</p>

A tűzoltók szabályosan végezték munkájukat, a tűzvizsgáló azonban vélhetően nem kellő körültekintéssel járt el, a vizsgálat befejezése előtt vélelmezte a tűz okát, illetve csak két nappal később rendelt ki szakértőt. Ezért a megyei katasztrófavédelem fegyelmi vizsgálatot kezdeményezett ellene a dabasi képviselőtestületnél.

Ármós Sándor Pest megyei rendőrfőkapitány február végén indított fegyelmi vizsgálatot a helyszínen tartózkodó bűnügyi osztályvezető és a helyszíni szemlét vezető rendőr ellen, mert nem terjesztették ki a szemlét arra a területre, ahol a töltényhüvelyeket később megtalálták.

A mentőknél még vizsgálják, hogy miért érkezett mindkét mentő az elvárhatónál hosszabb idő alatt Tatárszentgyörgyre, illetve miért indult későn a másodikként indított esetkocsi. A helyszínen dolgozó háziorvos nem vétett a szabályok ellen - állapította meg a jelentés.

Tatárszentgyörgyön február 23-ára virradóra lőtték le ismeretlenek a házukból a tűz elől menekülő apát és ötéves kisfiát. A tűzvizsgáló elektromos zárlatot állapított meg, a helyszínre érkező háziorvos pedig először kizárta az idegenkezűséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!