Ungvári Miklóstól kaptak új dzsudogit a speciális nyári világjátékok magyar cselgáncsozói

Budapest, 2015. július 15., szerda (MTI) – Az olimpiai ezüstérmes cselgáncsozó, Ungvári Miklós új versenyruhákat ajándékozott a speciális olimpia nyári világjátékokon induló három magyar dzsúdósnak.

A sportági nagykövetté kinevezett Ungvári a Magyar Speciális Olimpia Szövetség (MSOSZ) sajtótájékoztatója keretében adta át a dzsudogikat, s hozzátette, szívesen segíti az értelmi fogyatékkal élő versenyzők felkészülését is.

A szerdai eseményen a három cselgáncsozó mellett a Los Angelesben szintén szereplő hat görkorcsolyázó is részt vett. Mindkét sportág szövetsége támogatja a speciális világjátékokra készülő versenyzőket, akik ép sportolókkal együtt készülhettek, az épeket felkészítő edzők segítették őket, így jó eredményekre számít tőlük az MSOSZ vezetése.

A július 25. és augusztus 2. között sorra kerülő speciális olimpia nyári világjátékokon az edzőkkel, kísérőkkel együtt 86 fős küldöttség képviseli Magyarországot, a versenyzők 14 sportágban indulnak. A viadalon több mint 170 ország mintegy hétezer sportolója vetélkedik majd.

A legutóbbi, athéni játékokon 51 arany-, 32 ezüst- és 25 bronzérmet szerzett a magyar csapat.

– MTI –
hirdetés


hirdet�s