Ülésezik a miskolci közgyűlés

Ülésezik a miskolci közgyűlés
Ülésezik a miskolci közgyűlés
Miskolc – Csütörtök reggel 9 órától ülésezik a miskolci közgyűlés. A napirend szerint tíz előterjesztést tárgyalnak nyilvánosan ülésükön a képviselők.

Többek között arról is döntenek, hogy kell-e ezentúl bérleti díjat fizetnie a gazdasági társasággá alakuló Miskolci Nemzeti Színháznak az épület használatáért, és hogy megszüntetik-e a Központi Középiskola Leánykollégiumot: a kollégisták jövőre a Karacs Teréz kollégiumba költöznének át. Tárgyalja a közgyűlés azt a javaslatot is, amely Eszterlánc Néphagyományőrző Óvodára nevezné át a Szinva-Népkerti óvodát, és azt is, hogy pályázatot nyújtana be az önkormányzat a Herman Ottó Emlékpark fejlesztésére.

Hat előterjesztést sürgősségi indítványként tűz napirendjére a közgyűlés, köztük olyan javaslatokat, mint a a Miskolci Városi Szabadidőközpontot gazdasági társasággá alakítását, vagy Miskolc szociális ellátórendszere teljes átalakítását. Ez utóbbi előterjesztés javaslatot tesz arra, hogy a négy önkormányzati intézmény egyetlen integrált intézményként működjön tovább.

ÉM