Helyi közélet

2014.10.13. 12:46

Jegyzet: Debrecentől Miskolcig

<em>Hétfőre mindenki kész lesz a megfelelő magyarázattal, ki miért vesztett és nyert, sokan voltak vagy kevesen szavazni, ez elég vagy sem és így tovább</em>. <strong>Kiss László jegyzete</strong>.

Hétfőre mindenki kész lesz a megfelelő magyarázattal, ki miért vesztett és nyert, sokan voltak vagy kevesen szavazni, ez elég vagy sem és így tovább. Kiss László jegyzete.Mindez politika, azonban a legfontosabb tény az, hogy a Fidesz olyan lehetőséghez jutott, amely lehetővé tesz egy mély társadalmi átalakítást – hiszen folytatni tudja belső gátak nélkül, amit megkezdett. Ez hatalmas felelősség is, mert azt azért józanul láthatjuk, hogy számos eredmény mellett nagyon komoly kihívásokkal küzd az ország a képzett fiatalok, orvosok elvándorlásától kezdve a sokasodó szegényeken át a romák megoldatlan helyzetéig. Ez utóbbihoz kis magyar abszurd: Ózdon jobbikos polgármester, de fideszes közgyűléssel.

A településekre bontva tarkább azért a kép. Debrecennek vitathatatlanul jól megy, az egyetem bázisára települő kutatási-gyártási ipar dagasztja hajója vitorláit, afféle vidéki fővárossá téve, s Nyíregyháza is képes volt előrelépni nagyon sok tekintetben. Miskolc azonban továbbra sem tudott igazán előremozduló helyzetbe feltápászkodni arról a padlóról, ahova a nehézipar és a bányászat eltűnése küldte. A most újra nyertes polgármester mondta újságíróinknak egy beszélgetésen nem is olyan rég: Miskolcnak csak néhány éve van arra, hogy a helyzetén alapvetően fordítson, ha nem megy, begyorsul a spirál lefelé. Reméljük, orvosként nemcsak a diagnózisban, hanem a gyógyításban is jeleskedik majd az elkövetkezendő fél évtizedben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában