Ukrán menyasszonyi fátyol-rekord

Ukrán menyasszonyi fátyol-rekord
Ukrán rekordot döntött az az ifjú ara, aki 157 méteres fátylával vett részt a Hmelnick városban megrendezett megyasszonyparádén – adta hírül az UNIAN.

A menyasszonyok idei felvonulása a közép-ukrajnai város korzójáról indult el, amely nemrég hivatalosan is a Szerelmesek fasora nevet kapta. A podóliai ruhatervezők által megálmodott és megalkotott menyasszonyi fátyol kerek 50 méterrel volt hosszabb az eddigi ukrán rekordernél, és 150 nyoszolyólány vitte a tündöklő ara nyomában, keresztül az egész városon.

A világ eddigi leghosszabb menyasszonyi fátylát egyébként egy libanoni hölgy viselte 2009-ben. Az ő fejdísze három kilométer és 336 méter volt, ám a rekord nem hivatalos, mivel illetékesek nem voltak a ceremónián.

A jelenlegi Guiness-rekorder menyasszonyi fátyla 2 km 162 m hosszú volt. A fátyolt 9999 selyem rózsa díszítette, valamint 608 féldrágakő, pontosan annyi, ahány napja ismerte egymást az esküvőig az ifjú pár. A fejdíszt a 25-éves kedvesének a vőlegény készíttette három hónapon át, közel 6000 dollárert.

– Palkó István, Ukrajna/Kárpátalja –
hirdetés


hirdet�s