Ukrajnában levetette magát egy szikláról a diákjaival pornózó tanár

Ukrajnában a Krím egyik üdülőhelyén egy szikláról a tengerbe vetve magát lett öngyilkos az a tanár, akit illegális vállalkozás és gyerekek megrontása miatt ítélt szabadságvesztésre egy bíróság.

A Herszon megyei Beriszlav városka egyik helyi általános iskola tanárát ugyanis azzal vádolták meg, hogy szexuálisan zaklatta a tanulóit. A nyomozás során kiderült, hogy a pedagógus valóságos pornóstúdiót csinált az egyik osztályteremből, ahol arra kényszerítette tanítványait, hogy a kamerák előtt meztelenkedjenek. A rögzített felvételeket azután az interneten keresztül értékesítette.

A tanár végig tagadta az ellene felhozott vádakat, ám a rendelkezésre álló tárgyi bizonyítékok és az érintett iskolások tanúvallomásai alapján a bíróság végül illegális üzlet és gyermekkorúak megrontása címén három és fél éves szabadságvesztésre ítélte.

A vádlottat ugyanakkor sem a tárgyalás alatt, sem a börtönbe vonulásáig nem vették őrizetbe, így történhetett meg, hogy az ítélet kihirdetését követően leutazott Jaltába, ahol az egyik szikláról a mélybe vetette magát.

Noha a pedagógus öngyilkos lett, ügyvédje fellebbezést nyújtott be, és azt mondta, hogy a végsőkig kitart elhunyt védence ártatlansága mellett.Sporthírek