Ukrajnában a Loki lányai

A felkészülési időszak legerősebb megmérettetése vár Bíró Imre-tanítványaira.

Javában készül a szeptember 2-án induló bajnoki szezonra a DVSC élvonalbeli női kézilabdacsapata. A hajdúságiak szerdától Ukrajnában lépnek pályára, egy rangos nemzetközi torna keretében. A Bíró Imre vezette alakulat kedden elutazott Zaporozsijába, ahol öt nap alatt ugyanennyi mérkőzés vár rájuk.

A nívós nemzetközi tornán szerdán az orosz Krasznodar, másnap a házigazda Motor Zaporozsija, pénteken az orosz Dinamo AQUA Volgograd, szombaton a fehérorosz Minszk, végül vasárnap a román Zilah együttese lesz a mieink ellenfele. Az ukránok és a volgográdiak a legutóbbi szezonban a Bajnokok Ligájában a legjobb 16 között voltak.

Ez lesz a legrangosabb torna a felkészülésünk során, igazi értékmérő találkozókat vívhatunk az öt nap alatt – nyilatkozta Bíró Imre, a piros-fehérek vezetőedzője.

Minden ellenfelünkről el lehet mondani, hogy jelentős játékerőt képvisel. Talán a Minszk elleni összecsapás lesz kicsit könnyebb. Szeretnék mindenkit játszatni, terhelést akarok biztosítani a torna során a lányoknak. Remélem, élni fognak a bizalommal a játékosok! Minden torna hasznos a felkészülés szempontjából. Akkor meg aztán különösen, ha ott nyer is a csapat, mint tettük azt Szlovákiában legutóbb. Nem feltétlenül várok tornagyőzelmet, azt szeretném, ha mindenki jól játszana és hozzátenne valamit a játékhoz.

A vezetőedző elmondta, hogy válogatottunk, Szűcs Gabriella arcüreggyulladással küszködik, részvétele a tornán kérdéses. A klubhoz kapcsolódik továbbá, hogy csütörtöktől megkezdik a bérletek árusítását a szezonra. Munkanapokon 8 és 16 óra között lehet megváltani az éves belépőket, a bérletekkel megtekinthetők a bajnoki, a kupameccsek, és az EHF-találkozók is.

A legutóbbi szezonhoz képest nem nőttek az árak. A felnőtt bérlet 10 000 forintba kerül, a nyugdíjas/diák pedig 7000 forintot taksál. További információ telefonon kérhető a 473-000-ás számon.

B. R.