Újszülötteknek gyűjtöttek eddig kétmilliót

Akt.:
Pelczné dr. Gál Ildikó, a Fidesz női tagozatának országos elnöke
Pelczné dr. Gál Ildikó, a Fidesz női tagozatának országos elnöke
Miskolc – Kétmillió forintot gyűjtött eddig össze a Fidesz megyei nőtagozata és a Miskolci Gráciák Egyesülete a Borsod Megye Újszülöttjeiért Alapítvány számára. Az összeget a pénteki jótékonysági esten vehette át dr. Nagy Gábor, a megyei kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának vezetője.

A gyűjtés azonban még nem ért véget, hiszen a jótékonysági akció december 18-ig tart, hogy az osztály – minél nagyobb támogatással – megvásárolhassa azt a 17 millió forintos megfigyelőrendszert, amely szülésnél a baba és a mama közti életfunkciókat vizsgálja.

Pelczné dr. Gál Ildikó, a Fidesz női tagozatának országos elnöke és Bánné dr. Gál Boglárka megyei elnök hangsúlyozták, december 18-ig még várják a cégek, magánszemélyek adományait, szeretnék, ha karácsonyra már meg lenne az új eszköz. Az országos elnök szerint ez a megfigyelőrendszer a biztonság mellett komfortos körülményeket is biztosít a szüléshez az édesanyáknak.

Dr. Nagy Gábor lapunknak elmondta, ennek segítségével a kisbaba szívhangját egy ultrahangos eszközzel, az úgynevezett CTG-n keresztül lehet hallgatni. A megyei kórházban már van ilyen készülék, de ennek a modernebb változatát szeretnék megvásárolni az adományok segítségével. Az osztályvezetőtől azt is megtudtuk, annyiban modernebb a rendszer, hogy tartalmaz telemetrikus egységet, tehát nem kell feltétlenül vezetékkel összekötni a kismamát a készülékkel.

Az adományokat erre a számlaszámra várják: 10300002-10636317-49020011.

ÉM-NSZR
hirdetés


hirdet�s