Újratárgyalják a harsányi emberölést

Újratárgyalják a harsányi emberölést
Harsány, Miskolc – Kedden folytatódik a megismételt törvényszéki eljárás a késelő ügyében.

Mint lapunkban is olvashatták, tavaly év elején alapos és minden részletre kiterjedő bírósági bizonyítás végén, a jelentős sértetti közrehatást is figyelembe véve felmentette a Miskolci Törvényszék az emberölés vádja alól azt a miskolci fiút, aki majd’ három esztendővel ezelőtt késével halálos sebet ejtett Harsányban egy helyi fiatalemberen.

Jogosnak minősítették

Mivel a késelőt a törvényszék tavalyi megállapítása szerint éjszaka a testi épségét fenyegető jogtalan támadás ért, jogos védelmi helyzetben cselekedett akkor, amikor késével védte meg magát. A szúrás azonban rosszul sikerült, az áldozat szívét érte, aki a helyszínen életét vesztette.

Tanúkat hallgatnak ki

A késelő másodszor is szúrt, a már halálosan megsebzett ellenfelét farpofán döfte. Ez utóbbi szúrást azonban már megtorló jellegűnek minősítette a bíróság, ezért súlyos testi sértés miatt egy év börtönt szabott ki a férfira. A fellebbezések nyomán az ügy a Debreceni Ítélőtábla elé került, ahol az elsőfokú döntést megsemmisítették, és új eljárás lefolytatására utasították a Miskolci Törvényszéket.

Ez az eljárás kezdődött újra tavaly ősszel, és folytatódott most. Az elmúlt tárgyalásokon tanúkat hallgatott ki a dr. Horváth Mária vezette tanács, a tárgyalássorozat ma reggel folytatódik.

ÉM-SZB


Korábbi cikkek:

Harsányi késelés, új menet

Miskolc – Elkezdődött csütörtökön a megismételt törvényszéki eljárás a harsányi késelő ügyében. tovább »


“Mire jók az ilyen törvények?”

Harsány – Nem értik a harsányiak – meghalt egy fiatalember és aki megölte, nem bűnös. tovább »


“Eljátszották” a harsányi középpályás halálát

Harsány – Helyszíni tárgyalást tartottak a tavalyi harsányi késelés ügyében folyó eljárásban. tovább »


Vádemelési javaslat a harsányi emberölés ügyében

Harsány, Miskolc – A Harsányban 2012 októberében történt emberölés ügyében a rendőrség a nyomozást lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal küldte meg az ügyészségnek. tovább »


Harsányi győzelem Pusztai Norbert emlékére

Harsány – Az elmúlt hétvégén a megyei II. osztály Közép csoportjában a Harsány – Sajóörös mérkőzésen a hazaiak a győzelmet Pusztai Norbert emlékére ajánlották.


Előzetesben a harsányi emberölés gyanúsítottja

Miskolc – A rendőrség előterjesztése alapján ügyészi indítványra a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a miskolci elkövetőt, aki a megalapozott gyanú szerint megölt egy harsányi fiatalembert.


„Nem volt agresszív” – mégis döfött

Miskolc, Harsány – Elrendelte a bíróság a harsányi emberölés elkövetőjének egy hónapos előzetesét.


Égnek a gyertyák a falu kedvenc focistájáért Harsányban

Harsány – Gyásszal kezdődött a harsányi focimeccs vasárnap: megkéselték a csapat egyik tagját.


Kedvenc középpályását gyászolja Harsány

Harsány – Szombatról vasárnapra virradó éjjel egyetlen késszúrással ölt meg egy miskolci fiatal egy 21 éves harsányi fiút.