Újraindult az etiléntermelés a Mol tiszaújvárosi üzemében

Akt.:
Újraindult az etiléntermelés a Mol tiszaújvárosi üzemében
Újraindult az etiléntermelés a Mol tiszaújvárosi üzemében - © Fotó: hirado.hu
Budapest/Tiszaújváros – Újraindult az etiléntermelés a tiszaújvárosi Mol Petrolkémia Olefin-1 üzemben, amelyben január 21-én este tűz ütött ki – közölte a magyar olajipari vállalat csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a másfél hetes kiesés nem okozott számottevő problémát a vevői igények kiszolgálásában, az üzemek többsége a január 30-ig tartó időszakban is működött, az Olefin-2 üzemből érkező nyersanyag segítségével.

A Mol korábbi tájékoztatása szerint az Olefin-1 üzem újraindulása közben keletkezett a tűz január 21-én, amelyet a Katasztrófavédelem és a FER Tűzoltóság bevonásával lokalizáltak, az érintett egységet kiszakaszolták és megszüntették az éghető anyag utánpótlását.

Senki nem sérült meg, a tűz nyomán környezetvédelmi intézkedésre nem volt szükség, egészségre veszélyes anyag nem került a légtérbe a határértéket meghaladó mennyiségben.

– MTI –


Hajnalra eloltották a Mol tiszaújvárosi üzemében keletkezett tüzet

Miskolc/Tiszaújváros – Péntek hajnalra eloltották a Mol tiszaújvárosi üzemében az egyik ipari kemence tüzét. A Mol azt közölte, hogy a tűz valószínűleg műszaki hiba miatt következett be.

Ipari kemence lángolt a TVK Ipartelepen Tiszaújvárosban

Tiszaújváros – Egy ipari kemence tüze miatt riasztották a Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megye több hivatásos tűzoltó egységét Tiszaújvárosba csütörtökön este.