Helyi közélet

2013.01.22. 11:45

Nézőpont: A Rendes Állampolgár

<em>Egy Rendes Állampolgár mindig almát ropogtat este, fut, mozog, méri a vérnyomását, idejében felfigyel, ha lilul a nyelve.</em>.. <strong>Kiss László jegyzete</strong>.

Egy Rendes Állampolgár mindig almát ropogtat este, fut, mozog, méri a vérnyomását, idejében felfigyel, ha lilul a nyelve... Kiss László jegyzete.Tisztelettel felajánlom mint egyszerű magyar állampolgár, hogy személyesen is hozzájárulok a bürokrácia, a felesleges állam kontra állampolgár huzavonák csökkentéséhez, egyszersmind a világosabb, átláthatóbb társadalmi viszonyok kialakításához.

Ezt írtam legutóbb, és azzal kecsegtettem Önöket, elmondom, milyen is lenne a Rendes Állampolgár Bizonyítvány. Hogy ne kelljen minden nap, minden percben apróbb és nagyobb ügyekben a bizalmatlanság és gyanakvás talaján szárba szökkenő gazok között hadakozva szép nagyokat szívniuk azoknak, akik derék, rendes állampolgárok, azok miatt, akik nem annyira. Mert szeretnek adót csalni, vagy ügyesen begyűjteni a segélyeket, vagy eleve csak tojnak a társadalmi egészre, amennyire csak lehet.

Milyen is egy Rendes Állampolgár? Például nem betegszik meg, nem járkál kórházba, rendelőbe, de ha mégis, maximum egy kalmopirinnel kezelhető legyen a nyavalya. No de emellé igyon, cigizzen rendesen, és tempósan, mert az meg fontos adóbevétel a mi Államunknak. Ha mégis bekerülnénk óvatlanul valamelyik intézménybe, ne adjunk hálapénzt. Akkor se, ha azt látjuk, hogy az ágyunkat a folyosón helyezték el, és lelkes elsőéves orvostanhallgatók csapata végzi a kezelésünket. Egy Rendes Állampolgár mindig almát ropogtat este, fut, mozog, méri a vérnyomását, idejében felfigyel, ha lilul a nyelve – cserébe járna neki Erzsébet utalvány helyett egy Hálacsekk, amit átadhat majd, ha minden erőfeszítés dacára elkapja valami kórság.

Nagyon fontos úgy általában, hogy alapvetően szeressük a reformokat! Mindegy, hogy milyen csak legyen! Az se baj, ha ez az előző reform ellentettje, a lényeg, hogy mosolyogva, pozitívan tekintsünk a megreformálandó jövőbe, és ezért vállaljunk egyéni áldozatokat is! Kicsit nem úgy lesz az életünk, ráfizetünk, káosz lesz némileg, na és! Ennyire csak nem lehetünk kukacosak, ha a jövőről van szó?! És amúgy is, visszacsinálja majd a következő hatalom, csak addig kell kihúzni valahogy.

Fizetni kell szépen ütemesen a számláinkat. Nem baj, ha a szolgáltató immáron olyan elszámolást küld, amin a Standards and Poors se tudna elmenni, csak arra koncentráljunk, hogy a vastagon szedett számot fizessük be! Idejében, persze. Az nem gond, hogy az állam kissé lazán értelmezi a felénk való fizetési kötelezettségeit. Ha vállalkozunk, – ez is fontos Rendes Állampolgár tulajdonság – és pályázatot nyerünk, a támogatás olyan lassan érkezik, mint a mezőcsáti személy. Igaz – mondják erre – a pályázó is elsumákolja a saját részt. Ez igaz sokszor, de csak ha nem Rendes Állampolgárról van szó!

A Rendes Állampolgár nem zúgolódik, hogy vagyonokat fi zet a parkolásért, olyan parkolókban, amelyek off road terepjáróversenyekre is alkalmasak, azzal a különbséggel, hogy ide nem gumicsizmában és kezeslábasban érkezünk. Végül is, ha minden alkalommal vinnénk egy-két vödör sódert, fél év alatt már csak mi egyedül eltüntethetnénk egy két gödröt. Íme, az állampolgári aktivitás ereje. Ne várjunk, ne kritizáljunk, cselekedjünk!!!

Kedves Olvasók! Várom az ötleteiket, milyen is legyen a Rendes Állampolgár? Ha mind megvan, ígérem, bevezetünk egy reformot a cél érdekében.


Tisztelettel felajánlom, mint egyszerű magyar állampolgár, hogy személyesen is hozzájárulok a bürokrácia, a felesleges állam kontra állampolgár huzavonák csökkentéséhez, egyszersmind a világosabb, átláthatóbb társadalmi viszonyok kialakításához. Kiss László jegyzete.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában