Újrafestették a csíkozást Miskolcon

Akt.:
A baleseteket is szeretnék megelőzni
A baleseteket is szeretnék megelőzni - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – A forgalmi dugókat és a baleseteket akarják megelőzni.

Tavaly ősszel a megyei rendőr-főkapitányság kérésére a Búza téren és környékén a forgalmas csatlakozásoknál „különösen veszélyes helyekre” utaló sárga burkolati jeleket festettek fel annak érdekében, hogy a kereszteződésben a gépjárművek ne álljanak meg, biztosítva ezzel a zavartalan keresztirányú forgalmat. Az autósok véleménye megoszlott arról, hogy a felfestés mennyire váltotta be a hozzá fűzött reményeket, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. azonban egyértelműen pozitív következtetéseket vont le.

„A burkolati jelek felfestése számunkra kedvező tapasztalatot hozott, lényegesen kevesebb jármű maradt a kereszteződésben, amely csökkenti ezzel az áteresztő képességet. A kedvező tapasztalatok alapján 2018. augusztus elején megrendeltük a veszélyes helyre utaló jelek festését, melyet várhatóan ez év szeptember végén elvégeznek” – tudatták velünk egy hónapja.

Éjjelente mázoltak

Az elmúlt napokban éjjelenként el is végezték a festési munkákat, így az érintett kereszteződésekben ismét a sárga csíkozás figyelmezteti az autósokat.

ÉM-HI


Olvasónk fotója egy múlt heti dugó közepéből
Miskolc - Pozitív volt a tavalyi tapasztalat, így ismét festenek majd a kereszteződésekben. Nem enyhülnek a dugók Miskolc legforgalmasabb kereszteződésében, de azért vannak olyan megoldások, amelyek adnak némi reményre okot. Lépésben, araszolva Olvasónk fordult szerkesztőségünkhöz a múlt héten ...